Cultuurfonds Gelderland investeert in 75 projecten met ruim €190.000

REGIO – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal van 2022 totaal €190.992 bijgedragen aan 75 projecten in de provincie Gelderland op het gebied van cultuur en natuur. 

GOOG Koor 2020

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe uit het tweede kwartaal van dit jaar. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is hier te vinden.

Theatertour High Tea Concerten

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap ontvangt een bijdrage van €3.500 voor de serie ‘High Tea Concerten’ in 2022 en 2023. Onder het genot van een high tea kan het publiek genieten van operamuziek in de vorm van muziektheater. Tijdens de voorstellingen bevinden de zangers zich tussen de bezoekers, waarmee de concerten een informele sfeer krijgen. De bediening tijdens het concert wordt verzorgd door medewerkers van Brownies & downieS, die tevens een kleine rol krijgen in de voorstelling. De concerten zijn vanaf november 2022 in theaters in Midden- en Oost-Nederland te beleven. De bijdrage aan dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een van onze CultuurFondsen op Naam.

Documentaire Eeuwige Bossen

De documentaire ‘Eeuwige Bossen’ gaat over het behoud en beheer van onze wilde, inheemse bossen. Ecoloog en cultuurhistoricus Bert Maes is de hoofdpersoon van de film en de kijker wordt meegenomen in zijn ideeën over het behoud en beheer. Dat die ideeën regelmatig botsen met die van andere ecologen, beleidsmakers en uitvoerders komt in de documentaire aan bod. ‘Eeuwige Bossen’ is een pleidooi voor zorgvuldig beheer en behoud van onze topbossen. Stichting Geelproduct ontvangt een bijdrage van €1.500 voor deze documentaire. De vertoning van de film wordt verwacht in november 2023.

Batenburg Baroque Festival

Batenburg Baroque is een nieuw driedaags nazomerfestival voor klassieke muziek. Volgens initiatiefnemer Judith Steenbrink is het idyllische oude havenstadje Batenburg het perfecte decor voor kamermuziekconcerten en leent deze locatie zich voor barokmuziek. Aan het festival zijn musici van wereldklasse verbonden. Barok is het muzikale startpunt, maar de deur staat open voor andere stijlen en genres. Het festival vindt plaats van 26 tot en met 28 augustus 2022. Het Cultuurfonds investeert €5.000 in het project. De bijdrage aan het project wordt mede mogelijk gemaakt door een van onze CultuurFondsen op Naam.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Cultuurfonds Gelderland investeert in 75 projecten met ruim €190.000

Reageren is niet toegestaan.