Voordelen van een sectionaaldeur

Wil je graag een nieuwe garagedeur aanschaffen? Dan raden we het aan om voor een sectionaaldeur te gaan. Een sectionaal garagedeur heeft namelijk veel voordelen, waaronder goede isolatie. Eerst leggen we je uit wat een sectionaaldeur is, waarna we de voordelen op een rijtje zetten. 

Een sectionaaldeur, wat is het?

Een sectionaal garagedeur is opgedeeld in verschillende secties. Deze secties zijn eigenlijk panelen die aan elkaar vastzitten. De afzonderlijke panelen maken de deur een flexibel geheel. Hierdoor kan de deur ter hoogte van het plafond een bocht maken. Doe je de deur open? Dan schuiven de panelen eenvoudig in de rails bovenin de garage. Hierdoor bespaar je veel ruimte. 

Bespaar ruimte

Het eerste voordeel van een sectionaal garagedeur is dan ook dat je veel ruimte bespaart. Je duwt de deur omhoog, waardoor je zowel in de garage als buiten de garage extra ruimte overhoudt. Hierdoor kun je gerust je auto vlak naast de deur zetten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor binnen. Zet je fiets of gereedschap gerust in de buurt van de deur. 

Goede isolatie

Een sectionaaldeur is goed geïsoleerd, waardoor een koude, vochtige garage verleden tijd is. In tegenstelling tot een kanteldeur, bestaat het deurblad van een sectionaaldeur uit dikke panelen. Aan de onderkant en zijkanten van deze panelen zitten rubberen lagen. Dankzij deze lagen is de deur zowat hermetisch afgesloten. Je houdt het dus lekker warm in de winter en koel in de zomer. 

Houd inbrekers buiten de deur

Inbrekers komen graag via de garagedeur je huis binnen. Dit voorkom je met een sectionaaldeur. Aangezien een sectionaal garagedeur een stalen pin heeft die in de motor schiet, kan hij zonder de bijbehorende knop niet geopend worden. Dit is alleen mogelijk van binnenuit. Jij kunt dus gemakkelijk je huis verlaten en instappen via de garagedeur, terwijl inbrekers geen schijn van kans maken. 

Eenvoudig te openen en sluiten

Ga je voor een automatische sectionaaldeur? Dan profiteer je van nog een voordeel. Deze deur kun je namelijk gemakkelijk sluiten. Kies voor een elektrische variant en open de deur met één druk op de knop van binnen en van buiten. 

Waardestijging van je huis

Aangezien een sectionaal garagedeur veel voordelen heeft, stijgt je huis in waarde wanneer je er een aanschaft. Sectionaaldeuren zien er daarnaast ook strak uit, waardoor je huis een frisse en moderne uitstraling krijgt. Dankzij de goede isolatie wordt je woning ook meteen duurzamer. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Voordelen van een sectionaaldeur

Reageren is niet toegestaan.