Nieuwe wandelkleding kopen? Een aantal tips en tricks!

Het is een hobby van veel Nederlanders: wandelen. Je hebt er weinig voor nodig. Een stuk natuur en goede wandelschoenen maken wandelen erg aangenaam. Maar door de juiste wandelkleding te dragen, wordt wandelen comfortabeler en gaat het je gemakkelijker af. Maak het jezelf dus extra comfortabel en schaf goede wandelkleding aan! 

Een goede wandelbroek

Er zijn verschillende soorten wandelbroeken waar je uit kunt kiezen. Ga je wandelen in warme temperaturen? Dan raden we aan om voor een korte wandelbroek te gaan. Je kunt ook kiezen voor een afritsbroek, zodat je je goed kunt aanpassen op het weer. Wandel je toch liever met een lange broek? Kies dan een wandelbroek van licht materiaal. Hierdoor is de broek lekker luchtig, wat perfect is bij warme temperaturen. 

Ben je van plan om tijdens de wintermaanden of in een koud gebied te gaan wandelen? Dan is een gevoerde wandelbroek perfect voor jou. Een gevoerde wandelbroek bestaat, net zoals andere goede wandelbroeken, uit waterafstotend materiaal. Hierdoor worden je benen tijdens een regenbui niet nat. 

Bovenkleding: creëer laagjes

Het is altijd verstandig om je wandelkleding aan te passen op het weer, maar je kunt nooit voor 100% het weer voorspellen. Daarom kun je het beste laagjes creëren. We raden aan om te werken in drie lagen:

Onderste laag: Sneldrogend t-shirt

Bij deze eerste laag is het belangrijk dat het materiaal zorgt voor een snelle afvoer van vocht. Deze laag heeft namelijk direct contact met je huid. Kies een sneldrogend t-shirt dat licht is van stof. 

Tweede laag: Fleece vest

De tweede laag zorgt voor isolatie, waardoor je lekker warm blijft. Denk aan een fleece vest of trui. Een vest met capuchon is vooral een aanrader. Deze capuchon biedt bescherming tegen harde wind en regen. Is het te warm? Dan kun je het vest gemakkelijk uit doen, aangezien er een handige rits in zit. 

Derde laag: Gevoerde of lichte jas

De laatste laag is er om jou te beschermen tegen weersomstandigheden. Ben je van plan om op koude dagen te wandelen? Ga dan voor een gevoerde jas. Deze jas is lekker warm en beschermt je tegen wind en regen. Ben je op zoek naar een lichte jas? Een softshell jas is licht qua gewicht en kun je gemakkelijk opvouwen. Hierdoor kun je hem ook tussendoor uitdoen wanneer het te warm wordt. 

Goed passende sokken

Wandelschoenen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar zonder goed passende wandelsokken heb je niet erg veel aan je wandelschoenen. Kies sokken die niet te dik zijn. Ga bijvoorbeeld voor wol. Dit materiaal is warm, zacht en ademend. Wanneer je sokken van ademend materiaal zijn gemaakt, ontstaan er minder snel blaren. Doordat wollen sokken ook zweetgeurtjes absorbeert, zijn het de perfecte wandelsokken! 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe wandelkleding kopen? Een aantal tips en tricks!

Reageren is niet toegestaan.