3 Dingen die je moet weten voor een autolease

Als je een nieuwe auto nodig hebt maar het geld niet opzij kan leggen voor de aanschaf ervan, dan kan leasen een aantrekkelijke optie zijn. Maar past leasen bij jou? Om slimme financiële keuzes te maken met betrekking tot jouw auto, moet je een aantal dingen weten voordat je begint met het leasen van een auto. In deze blog nemen we de belangrijkste zaken met je door.

1. Hoeveel betaal je voor de auto tijdens de gehele leaseperiode?

Bij het leasen van een auto wil je natuurlijk precies weten hoeveel je kwijt bent gedurende de gehele leaseperiode. Neem de totale potentiële maandelijkse betalingen, inclusief belastingen en heffingen, en vermenigvuldig dit met het aantal maanden dat je van plan bent te leasen. Voeg dit bedrag vervolgens toe aan de totale kosten van de verwachte benzinekosten. Dit totaal is de totale kostprijs van de autolease.

Wil je direct en eenvoudig weten hoeveel je kwijt bent aan een leaseauto die je op het oog hebt, ga dan naar CarLease Nederland voor een financial lease berekenen.

2. Wees op de hoogte van de mogelijke nadelen van autoleasing

De nadelen van leasing hebben vooral te maken met financiële zaken en betreffen onder meer de leaseperiode, kilometervergoedingen, slijtagekosten en verzekeringskwesties. Om te beginnen, is het belangrijk om te weten hoeveel kilometers je jaarlijks van plan bent te rijden. Want als jouw leasecontract een lagere jaarlijkse toelage bevat en je overschrijdt de toelage, dan zul je wellicht honderden euro’s te veel moeten betalen.

Houd ook rekening met de boordelingen van overmatige slijtage. Als een leaseauto meer schade heeft opgelopen dan bij normaal gebruik te verwachten is, kan het zijn dat je extra moet betalen voor reparaties wanneer de contractperiode is afgelopen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat de kosten die je maakt voor een leaseauto, je nooit een auto in eigen bezit zullen opleveren. De maandelijkse kosten moet je zien als huurkosten voor het rijden van een auto. Als je van plan bent om een auto in eigen bezit te hebben, dan is wellicht beter om géén autolease te overwegen, de aanschaf van een auto uit te stellen en verder te sparen tot je het wél kunt betalen.

3. Is er een leasing korting?

De meeste leasebedrijven bieden met regelmaat leasing met korting aan om de verkoop te bevorderen. Voor jou is het belangrijk om te weten dat deze aanbiedingen een kortere weg kunnen zijn naar aanzienlijke besparingen. Ga dus op zoek naar de meest aantrekkelijke offertes en controleer natuurlijk wel altijd de kleine lettertjes van de leaseadvertentie om te zien of er extra kosten zijn.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 3 Dingen die je moet weten voor een autolease

Reageren is niet toegestaan.