5 redenen waarom een kledingstomer beter is dan een strijkijzer

Er zijn weinig dingen vervelender dan een overhemd te pakken om die dag te dragen en te beseffen dat het helemaal gekreukt is. Op dat moment heb je een keuze: je kunt je strijkplank en strijkijzer tevoorschijn halen, het strijkijzer met water vullen, wachten tot het strijkijzer is opgewarmd en vijf minuten besteden aan het strijken van het overhemd. Of, als je weinig tijd hebt en geen zin om te strijken, kun je gewoon een nieuw blouse kiezen… tenzij je de best geteste kledingstomer in huis hebt. Tegenwoordig is zo’n apparaat zeker beter dan een strijkijzer, wat te maken heeft met de volgende redenen.

Het is onderhoudsvrij

Volgens experts in Groesbeek kan een strijkijzer na verloop van tijd vuil produceren, dat kan overgaan op kleding (en deze mogelijk beschadigen). Om een strijkijzer functioneel te houden, is het belangrijk om de plaat regelmatig schoon te maken om roest en kalkaanslag te verwijderen. Kledingstomers hebben dit onderhoud niet nodig.

Het is moeilijker om je kleren te beschadigen

Als je ooit je kleren hebt verbrand, dan weet je dat het gebruik van je strijkijzer een risico inhoudt – en dus meer aandacht vereist. Als je een strijkijzer gebruikt, moet je beter opletten, want je moet het op de juiste temperatuur instellen op basis van het wasetiket van je kleding. Voor sommige kledingstukken moet je hem juist hoger zetten en voor andere juist lager. Gelukkig is het onwaarschijnlijk dat een stoomapparaat je kleding beschadigt, want er komt geen heet metaal rechtstreeks mee in aanraking.

Handiger op te bergen

Handheld kledingstomers doen hetzelfde als hun grote tegenhangers, maar zijn ook compacter en makkelijker op te bergen. In plaats van een strijkplank en een strijkijzer op te bergen, kun je het kleine apparaat gewoon wegstoppen. Een handstomer is ook gemakkelijker mee te nemen als je op reis gaat, wat een voordeel is als je niet zeker weet of je accommodatie een strijkijzer heeft. Zo kun je ook op vakantie gebruik maken van die handige kledingstomer die je met behulp van Wooninformatie.nl gekocht hebt.

Het is gemakkelijker te gebruiken

Zelfs als je geen strijkplank gebruikt met je strijkijzer, moet je toch moeite doen om een plat oppervlak te vinden dat bestand is tegen direct contact met hitte. Een handstomer is daarentegen veel eenvoudiger in het gebruik. Experts raden aan het kledingstuk aan een haakje boven de deur te hangen, het strak te houden en met je dominante hand de stomer over een deel van het kledingstuk heen en weer te bewegen, en het zo sectie voor sectie te bewerken.

Een kledingstuk stomer heeft meer toepassingen

Hoewel sommige mensen zweren bij het gebruik van een strijkijzer om kleding te ontkreuken, zou je een strijkijzer waarschijnlijk niet voor andere doeleinden moeten gebruiken dan waarvoor het bedoeld is. Kledingstomers daarentegen zijn veel veelzijdiger en kunnen overal in huis worden gebruikt. Naast het opfrissen van je gordijnen en meubels, kun je ook oppervlakken ontsmetten zonder chemicaliën te gebruiken. Stoom uit een kledingstomer is ook een geweldige (en vlekvrije) methode om spiegels en ramen schoon te maken.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 5 redenen waarom een kledingstomer beter is dan een strijkijzer

Reageren is niet toegestaan.