Hoe werken de verschillende odds bij sportweddenschappen? 

Een van de meest cruciale aspecten van sportweddenschappen is het met succes kunnen lezen en begrijpen van de weddenschappen. Hoewel het zo’n belangrijk onderdeel van sportweddenschappen is, vinden veel mensen de kansen nog steeds nogal verwarrend. In feite benadrukken experts het belang van het begrijpen van verschillende processen uit de wereld van zowel wedden als gokken als de meest cruciale stap op weg naar succes. Nadat je de beste online casino’s vergeleken hebt en vervolgens een account hebt aangemaakt op de beste keuze moet je je verdiepen in de verschillende soorten odds voor sportweddenschappen. Er zijn namelijk drie opties: fractionele odds, decimale odds en geldlijnen. Hieronder vind je een uitleg over alle drie typen!

Fractionele odds

Aangezien alle weddenschappen het best kunnen worden begrepen aan de hand van voorbeelden, is dat precies de manier waarop we ze nader zullen proberen uit te leggen. Fractionele kansen, zoals de naam zelf al doet vermoeden, worden weergegeven als breuken en wordt met name in Groot-Brittannië veel gebruikt. Meestal worden fractionele odds geschreven met het / of – teken. Dus, 3/1 of 3-1 kansen zijn hetzelfde, wat betekent dat een bepaalde weddenschap een 3-tegen-1 kans op succes heeft. Dus als je 10 euro inzet op een 3/1 weddenschap, en het team waarop je hebt ingezet wint het spel, dan win je uiteindelijk je oorspronkelijke inzet van 10 euro + 30 euro winst terug. Natuurlijk, hoe hoger het bedrag dat je inzet, hoe hoger het bedrag dat je potentieel kunt winnen.

Decimale odds

In tegenstelling tot fractionele kansen, worden decimale odds weergegeven door decimalen te gebruiken. De kans is groot dat je deze kansen het eenvoudigst vindt om te begrijpen, ze worden namelijk in Nederland eigenlijk alleen maar gebruikt. Ook andere Europese landen zijn fan van de decimale odds. Ze laten je zien hoeveel geld je kunt verwachten terug te winnen voor elke euro van je eerste inzet. Dus als het team waarop je gokt een quotering van 3,0 heeft en je 20 euro hebt ingezet, kun je verwachten dat je 60 euro wint (20 euro x 3.0 = 60 euro). Je zult echter merken dat hier – in tegenstelling tot de fractionele kansen – de uiteindelijke winst ook je oorspronkelijke inzet omvat. Dit betekent dat je in feite slechts 40 euro in de winst maakt, aangezien je oorspronkelijk 20 euro hebt ingezet.

Geldlijnen

Uiteindelijk hebben we geldlijnen, die het meest worden gebruikt in de VS. Amerikaanse odds zijn over het algemeen gebaseerd op een inzet van 100 euro. De kansen voor favoriete teams zijn gemarkeerd met een minteken (-) gevolgd door een driecijferig getal, terwijl de kansen voor underdogs een plusteken (+) hebben. Teamfavorieten, evenals underdogs, worden bepaald door de bookmaker. Hier, of je nu inzet op de underdogs of de favorieten, je krijgt altijd je oorspronkelijke inzet terug als het team erin slaagt te winnen. Dit zie je ook in deze voorbeelden:
+300 – Het plaatsen van een weddenschap van 100 euro op de underdogs in dit geval zal resulteren in het winnen van 400 euro als het team het spel wint.
-300 – Hier moet je minimaal 300 euro inzetten om 100 euro te winnen. Als het team wint, krijg je 400 euro opneembare winst, waarvan alleen de 100 euro je werkelijke winst zal zijn.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe werken de verschillende odds bij sportweddenschappen? 

Reageren is niet toegestaan.