Traineeship volgen – 4 Voordelen van een traineeship als opleidingsprogramma 

Traineeships zijn het perfecte carrièrepad voor wie een kwalificatie wil behalen of werkervaring wil opdoen in een bepaald vakgebied. Traineeships zijn ook bekend als een soort opleiding en stellen je in staat om over een bedrijfstak of baan te leren terwijl je betaald krijgt. Met de schaarste aan goed opgeleide arbeidskrachten op de arbeidsmarkt, zien we dat het aanbod van traineeship oploopt. Dit komt omdat het bedrijven de mogelijkheid geeft om nieuwe werknemers op een gerichte manier op te leiden en te introduceren aan een specifiek werkveld in een relatief korte periode. In dit artikel stellen we je voor aan de belangrijkste voordelen van het volgen van een traineeship.

1. Betaald krijgen terwijl je aan het leren bent

Een traineeship combineert betaald werk en opleiding, zodat je tegelijkertijd geld verdient en kwalificaties behaalt. Het voordeel is dat je kunt werken op een gebied dat je interesseert en in een echte omgeving de vaardigheden en kennis kunt opdoen die je nodig hebt voor je carrière. Meestal duurt een traineeship een paar maanden en ga je daarna echt aan het werk.

2. Een breed scala aan interesses om uit te kiezen

Traineeships bieden een breed scala aan leermogelijkheden op verschillende gebieden, zoals een management traineeship, een finance traineeship, IT traineeship of een marketing traineeship. Bovendien zijn er werkstudies die je kunnen opleiden tot technische kwalificaties, van landbouwopleidingen tot traineeships in de werktuigbouwkunde. Met andere woorden, het gebruik van traineeships is bekend in tal van sectoren en industrieën, en er zijn programma’s die opleidingen in een breed scala van gespecialiseerde onderwerpen aanbieden.

3. Werkflexibiliteit

In sommige opleidingsprogramma’s kun je voltijds of deeltijds werken, wat betekent dat er opleidingscontracten te vinden zijn die zeer flexibel zijn. Een traineeship wordt gewoonlijk gestructureerd volgens de verwerving van verschillende vaardigheden en voltooien hun opleiding wanneer zij een bepaald niveau bereiken. Vergeet echter niet dat je na het uitvoeren van een traineeship meestal twee tot drie jaar moet werken bij de organisatie die jou de opleidingsmogelijkheden aanbiedt. Dit betekent dat je goed moet nadenken over wat je echt wilt doen, anders bestaat er de kans dat je de opleidingskosten moet terugbetalen.

4. Nationaal erkende kwalificaties behalen

Naast het opdoen van werkervaring bieden traineeships vaak de mogelijkheid om nationaal erkende beroepskwalificaties te behalen na het uitvoeren van de traineeship. Dit is geweldig voor je CV en voor je carrière, want er zijn veel bedrijven die baat hebben bij goed opgeleide, gekwalificeerde werknemers. Er zijn tal van bedrijven die je uiteenlopende mogelijkheden geven om je te verdiepen in specifieke vakgebieden. Meestal hoef je hier niet voor te betalen, zolang je twee of meerdere jaren werkzaam blijft bij de desbetreffende organisatie.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Traineeship volgen – 4 Voordelen van een traineeship als opleidingsprogramma 

Reageren is niet toegestaan.