Wat zijn de voordelen van zalmolie voor je hond?

Als jij een hond hebt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk of het is dat je hond naast voldoende beweging ook de juiste voeding krijgt. Niet alleen geldt dit voor grote honden, die doorgaans vaak een stuk sneller last krijgen van gezondheidsklachten, maar ook voor kleine honden. Zalmolie is daarom niet voor niets de laatste tijd steeds meer in trek onder hondenbezitters. Het is namelijk niet alleen goed voor de gezondheid van je hond, maar ook voor de wacht. Maar waarom eigenlijk? Geef jij jouw hond nog geen zalmolie? Dan is het goed om de voordelen ervan in dit artikel eens goed op je in te laten werken.

Wat is zalmolie?

Voordat we verder gaan met de voordelen van zalmolie hond, is het wellicht goed om eerst wat dieper in te gaan om wat zalmolie nu eigenlijk is. Zalmolie is een voedingssupplement voor je hond, dat net zoals probiotica hond bijdraagt aan het welzijn van je hond. Waar probiotica goed is voor de darmflora van je grote vriend, is zalmolie goed voor met name de vacht en ook de rest van de gezondheid. Dit komt omdat zalmolie omega-3 vetzuren bevat, die ervoor zorgen dat je hond een verbeterd immuunsysteem krijgt, maar draagt ook bij aan betere spijsvertering. Kortom, allerlei voordelen dus. Wil jij weten welke voordelen zalmolie nog meer heeft, lees dan snel verder.

De voordelen

Zalmolie heeft natuurlijk allerlei verschillende voordelen. Naast de al genoemde twee voordelen voor je hond, zijn er nog ontzettend veel voordelen te noemen. Zo draag het bij aan het voorkomen van artritis, maar verlaagt het ook de bloeddruk van je hond. Daarnaast zorgt het ook voor een hogere aanmaak van collageen, wat dan weer goed is voor de spieren en gewrichten. Niet voor niets is zalmolie daarom ook een perfecte toevoeging aan het ‘dieet’ van iedere hond. Kortom, allerlei voordelen dus! Geef jij je hond nog geen zalmolie, dan is het zeker iets om eens goed over na te denken. Twijfel je over de eventuele effecten, dan is het goed om hier eens met een dierenarts over in gesprek te gaan.

Is zalmolie geschikt voor iedere hond?

Aangezien steeds meer mensen ervoor kiezen om hun hond zalmolie te geven, is het niet zo gek dat jij ook met het idee loopt om dit te doen. Toch is het wel belangrijk dat je exact weet wat je doet. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij je hond zalmolie wilt geven voor iets waar het helemaal niet tegen helpt. Dit geldt niet alleen voor honden, maar ook voor katten overiges. Heeft je kat last niesziekte kat, dan heeft zalmolie natuurlijk weinig zin. Ze vinden het uiteraard ontzettend lekker, maar daar los je het probleem natuurlijk niet mee op. Zorg er dus altijd voor dat je het probleem bestrijdt met datgene wat helpt. Uiteraard mag je je hond of kat altijd een keer extra verwennen met iets lekkers wanneer ze zich even niet zo lekker voelen, maar houdt het wel goed in de gaten.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de voordelen van zalmolie voor je hond?

Reageren is niet toegestaan.