Hoe kun je deze veelvoorkomende ongelukken thuis voorkomen? 

Ongelukken gebeuren elke dag in het leven van mensen, zowel thuis als in het openbaar. Als je de 112 meldingen Drenthe bekijkt, zul je zien dat er daadwerkelijk regelmatig een ongeval plaatsvindt. Hoewel ongelukken overal en bij iedereen kunnen gebeuren, gebeuren enkele van de meest voorkomende en zelfs de gevaarlijkste thuis. Hoewel je niets kunt doen om ze volledig te voorkomen, kunnen veel incidenten worden voorkomen met een paar veiligheidsmaatregelen. In dit artikel vind je daarom een lijst met de meest voorkomende woningongelukken die regelmatig in het nieuws Ede genoemd worden en hoe je ze kunt voorkomen.

Brandwonden

Warme dranken en voedsel zijn de meest voorkomende oorzaak van brandwonden bij kinderen onder de vijf jaar. Natuurlijk moeten kinderen uit de buurt van de oven, open vuur en strijkijzers (alles wat heet is) worden gehouden. Zorg er ook voor dat de temperatuur van je boiler niet te hoog is ingesteld om brandwonden te voorkomen. De meest voorkomende manieren waarop volwassenen zich verbranden, zijn bij het koken en het stijlen van haar. Alle brandwonden moeten een paar minuten onder koud stromend water worden gehouden. De beste manier om een ​​brandwond te bedekken om infectie te voorkomen, is door deze af te dekken met plastic en af ​​te plakken.

Vallende voorwerpen

Als je kinderen hebt, weet je dat als ze eenmaal zelfstandig beginnen te bewegen, ze alles in huis gaan aanraken. Ze kunnen dingen omver gooien, wat kan leiden tot gebroken voorwerpen of een bult op het hoofd. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat elektrische snoeren, tafelkleden en servies buiten bereik zijn. Op P2000 Ede kun je namelijk nog wel eens lezen over een ongeluk waarbij een voorwerp op een kind gevallen is.

Vallen

Natuurlijk kan iedereen vallen, maar vallen komen meestal voor bij jonge kinderen en ouderen, vooral op de trap. Je kunt struikelen en vallen helpen voorkomen door ervoor te zorgen dat dingen van de vloer worden opgepakt, dat er geen snoeren over de vloer lopen en door ervoor te zorgen dat tapijten worden vastgemaakt. Zoek naar struikelgevaar en pak het meteen aan. Als een jong kind valt, kun je het vaak kalmeren met vriendelijke woorden en knuffels en kusjes. Als je echter merkt dat iemand na het vallen slaperig wordt, moet overgeven of het bewustzijn verliest, moet je onmiddellijk medische hulp inroepen. Er kan iets ernstig mis zijn en het is het beste om ze door een arts te laten nakijken.

Gevaarlijke meubels

Wees voorzichtig met meubels met scherpe hoeken, zoals een salontafel. Je kunt covers krijgen om de hoeken niet zo scherp te maken. Wees ook voorzichtig met tafels met glazen blad, vooral als je kleine kinderen hebt. Maak de balans op van het meubilair rond je huis om te zien of het veilig is. Door grote, zware meubels aan de muur te verankeren, voorkom je dat je onder deze voorwerpen vast komt te zitten, vooral kleine kinderen. Als je een tv aan de muur hangt, zorg er dan voor dat deze goed vastzit en dat de draden weggestopt zijn.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe kun je deze veelvoorkomende ongelukken thuis voorkomen? 

Reageren is niet toegestaan.