De voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering

Op het moment dat je schade veroorzaakt, is het wel zo prettig dat deze kosten worden vergoed. Het is namelijk zo, dat wanneer jij schade veroorzaakt, jij verantwoordelijk bent voor het herstellen ervan. Dit is in de meeste gevallen een reparatie of het bekostigen van een nieuw object. Op het moment dat je dan niet bent verzekerd, dan dien je deze kosten zelf te bekostigen. Nu is dit in het geval van kleine schade niet direct een probleem, maar wanneer het om een flink bedrag gaat, kan het voor flink wat financiële stress zorgen. Ondanks het feit dat een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is in Nederland, is het aan te raden om er wel één af te sluiten. Welke voordelen het heeft, vertellen we je in dit artikel.

Schade door kinderen ook gedekt

Kies je voor een aansprakelijkheidsverzekering van Alpina, dan ben je ook verzekerd voor schade die je kinderen toebrengen aan de spullen van iemand anders. Het kan namelijk altijd een keer gebeuren dat je ergens op visite bent en dat je kinderen een glas rode wijn laten omvallen of een vaas kapot laten vallen. Hoe fijn is het dan dat je je geen zorgen hoeft te maken over de eventuele kosten die hiermee gemoeid gaan voor het herstellen van deze schade. Het voordeel aan deze verzekering, is dat je deze niet alleen afsluit voor jezelf, maar voor het hele gezin. Daarbij geldt ook dat eventuele uitwonende kinderen, inwonende ouders en ook je huisdieren hier aanspraak op kunnen maken. Dus maakt je hond iets bij de buurman kapot? Dan kun je deze kosten verhalen op je verzekeraar.

Het kost je maar een paar euro per maand

De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering liggen meestal niet hoger dan enkele euro’s per maand. Het is dus als gezin zeker aan te raden om er eentje af te sluiten. Vooral wanneer je jonge kinderen hebt, die nog wel eens iets kapot kunnen maken, is het handig om er eentje te hebben. Zo hoef je namelijk nooit bang te zijn dat je voor enorme kosten komt te staan omdat je verantwoordelijk bent voor de aan een andere toegebrachte schade. Vooral met kinderen is een ongelukje natuurlijk zo gebeurt. Uiteraard geldt dit ook voor jezelf. Het is daarom dus ook zeker het overwegen waard om hier een goed over na te denken, mocht je er nog geen hebben.

Eenvoudig online af te sluiten

Het afsluiten van een verzekering is vandaag de dag natuurlijk eenvoudig online te regelen. Het enige wat je hoeft te doen, is aan te geven welke dekking te graag zou willen en vervolgens voer je je persoonlijke gegevens in. Heb je momenteel al verschillende verzekeringen bij één verzekeraar lopen, dan kun je vaak eenvoudig een aanvullende verzekering in de vorm van een aansprakelijkheidsverzekering toevoegen. Dit kun je per mail doen, maar in veel gevallen ook telefonisch. Het voordeel aan het onderbrengen van meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, is dat je vaak korting krijgt op de maandelijks te betalen premie. Het is daarom dus ook zeker aan te raden om je huidige verzekeraar te vragen naar de mogelijkheden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering

Reageren is niet toegestaan.