Waarom je jouw oude dakraam moet vervangen

Een dakraam vervangen: veel mensen zien het over het hoofd of denken er te laat aan. Een dakraam vervangen is na een bepaalde tijd wel essentieel en biedt veel voordelen. Er zijn meerdere redenen om je oude dakraam te vervangen:

  • Meer daglicht: de dakramen van tegenwoordig laten een stuk meer daglicht naar binnen, dit geeft tevens een boost aan je energie;
  • Er is een grote kans dat je dakraam van nu is verkleurd, door blootstaan aan zonlicht. Na 20+ jaar is dit vaak het geval, waardoor het dakraam gelig wordt;
  • Een oud dakraam kan zorgen voor lekkage of het niet meer goed kunnen afsluiten van het dakraam.
  • Dit zijn weer twee redenen om je dakraam in de gaten te houden bij bijvoorbeeld condensvorming (een van de eerste tekenen van veroudering van het dakraam);
    Een gezonder binnenklimaat

Lekken van een dakraam

Het lekken van een dakraam (oud of nieuw) is een probleem dat regelmatig voorkomt. Misschien is deze pech jou ook al overkomen.

Een dakraamlek is de oorzaak van schimmelvorming, en schimmelvorming kan weer leiden tot houtrot. Het is dan ook belangrijk dat je snel ingrijpt door bijvoorbeeld het water op te vangen en een dakdekker in te schakelen.

Slechte montage en ouderdom zijn de twee grootste oorzaken waardoor een dakraamlek kan ontstaan. Zorg er dus voor dat je de montage laat uitvoeren door een betrouwbare onderneming. Een dakraam verkeerd plaatsen kan namelijk zorgen voor vervelende gevolgen. Via Dakraam Garant kan je dit op de beste manier regelen en wordt er zekerheid geboden voor een foutloze montage.

Voeg waarde toe aan je huis met een nieuw dakraam

Een nieuw dakraam kan aanzienlijk veel verschil veroorzaken. Denk aan een betere luchtkwaliteit, meer zonlicht en frisse lucht. Nieuwere dakramen hebben altijd betere isolatie-eigenschappen. Zo wordt de warmte binnen je huis beter bewaard. Hierdoor bespaar je bijvoorbeeld weer op je energierekening.

Een nieuw dakraam plaatsen zorgt voor vele positieve punten. Het plaatsen van je dakraam kan perfect worden ingesteld voor je situatie; de juiste grootte, breedte en hoogte.

De dakramen van VELUX zijn van de hoogste kwaliteit. De montage van een dakraam is ingewikkeld. Daarom kan dit voor je gedaan worden, in een korte tijd én met nauwkeurigheid.

Geniet van extra bedieningsgemak

Ben jij toe aan een nieuw dakraam en wil je een dakraam van hoge kwaliteit? Dan ben je bij een erkend bedrijf zoals Dakraam Garant aan het juiste adres. Deze bedrijven bieden niet alleen volledige montage, maar ook een dakraam van hoge kwaliteit en de vele voordelen die bij een nieuw dakraam horen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Waarom je jouw oude dakraam moet vervangen

Reageren is niet toegestaan.