Op reis naar Groesbeek

Groesbeek is een klein stadje in Gelderland. Het is een geweldige plek om te bezoeken vanwege het historische belang tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit kleine stadje heeft veel mooie attracties die je reis de moeite waard zullen maken. Houdt je bijvoorbeeld van geschiedenis? Dan moet je een bezoek brengen aan de Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek. Daarnaast kun je ook de Cenakelkerk en het attractiepark bezoeken. Deze stad heeft veel hotels en restaurants die je reis aangenaam maken. Groesbeek is goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de eigen auto. Ga je met de auto naar Groesbeek? Je moet je auto theorie leren en goed kunnen rijden. Hier is een gids om naar Groesbeek te reizen.

Hoe bereik je Groesbeek met het openbaar vervoer?

Heb je nog geen rijbewijs en kun je dus niet met je eigen auto naar Groesbeek rijden? In dit geval moet je je CBR theorie examen oefenen om je rijbewijs te halen. Groesbeek is echter niet alleen met de auto bereikbaar. Je kunt er ook met het openbaar vervoer komen. Als je vanuit Amsterdam komt, is Groesbeek het gemakkelijkst te bereiken met de trein. De reis duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten, maar het is niet de meest schilderachtige route. De beste manier om Groesbeek te bereiken is met de bus. De beste optie is om een ​​rechtstreekse bus te nemen vanaf Amsterdam Centraal Station (Stationsplein). Het is een goedkope en comfortabele manier van reizen. De bus vertrekt elk uur op het hele uur en doet er ongeveer 1 uur en 15 minuten over om Groesbeek te bereiken. Je kunt je ticket voor vertrek online kopen via de website of op het station zelf.

Bezoek Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek

Als je in Groesbeek bent, moet je deze begraafplaats eens bezoeken. Deze begraafplaats is gelegen op de helling van Groesbeek, met uitzicht op de stad Nijmegen. Op de graven liggen 2.996 militairen van het Gemenebest die in oktober 1944 zijn omgekomen tijdens Operatie Market Garden. Er zijn ook 887 graven van Nederlandse burgers. De begraafplaats is ontworpen door David Roberts Cowper, wiens ontwerp is geïnspireerd op Canadese esdoorn bladeren. Het monument bij de ingang is voorzien van een groot bronzen beeld van een Canadese parachutist en een groot reliëf van een kaart met de gevechtslinies tijdens Operatie Market Garden. Op het terrein van de begraafplaats vind je een indrukwekkend gedenkkruis van rood graniet dat hoog boven een kleine vijver staat. Het kruis is gericht naar het oosten richting Frankrijk, waar veel Canadese soldaten zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied staat bekend als Memorial Hill of Battle Hill.

Bezoek de kerk van Cenakel

Als je om de heuvel tussen Groesbeek en Nijmegen slentert, vind je een prachtige Cenakelkerk. Deze kerk heeft een grote koepel en twee witgepleisterde torens. Op het oog heeft deze kerk een oosterse uitstraling. De Cenakelkerk is ontworpen door Jan Stuyt. In deze kerk kun je het verhaal en de verborgen schat ontdekken. Je kunt namelijk een audiotour aanvragen. Op deze manier kun je luisteren naar de beschrijving en het verhaal over dit gebouw. De Cenakelkerk is open op zaterdag en zondag. Zorg dat je er tussen 14.00 en 16.30 uur bent.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Op reis naar Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.