Je eigen tassenmerk opstarten? Dit moet je weten!

Altijd al de droom gehad om een tassenlijn te beginnen of heb je al een eigen modemerk en wil je tassen toevoegen aan je collectie? Of misschien wil je wel merchandise van je bedrijf verkopen? Dan is deze blog voor jou. Wij nemen je mee in het proces van begin tot eind. In deze blog lees je hoe je een eigen tassenmerk kunt beginnen en welke haken en ogen er aan het proces zitten.

Verkoop iets waar je zelf achter staat

Een eigen kleding- of tassenlijn, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. Vooral jongeren beginnen steeds meer een eigen bedrijfje. Hoe groot is de kans dan dat jij succesvol wordt met zoveel concurrentie? Je kunt je echt onderscheiden door bij jezelf te blijven en iets te verkopen waar je zelf echt achter staat. Als je dit weet uit te stralen en over kan brengen naar je doelgroep is de kans groter dat je bedrijf een succes wordt.

Begin klein

Een tassenmerk beginnen is een spannend maar vooral risicovol proces. Daarom is het niet verstandig om gelijk al je schepen te verbranden en all-in te gaan, begin klein. Door klein te beginnen zijn je kosten minder groot. Ook kun je zo zien of je product wel aanslaat. Begin bijvoorbeeld met een oplage van 50 stuks. Als deze 50 snel uitverkopen kun je altijd nog je product opnieuw produceren. Zo spreid je de risico’s een beetje.

Wat voor tas wil je verkopen?

Tassen zijn er in vele soorten en maten, wat past het best bij jouw merk? Dit zijn de meest verkochte soorten tassen:

  • Canvas tassen: De canvas tassen zijn misschien wel de meest voorkomende tassen, deze tassen zijn op dit moment hartstikke hip. Je kunt een canvas tas bedrukken met je eigen logo. Deze tas is wellicht een goed model om mee te beginnen, mede omdat het vrij goedkoop materiaal is.

 

  • Tote bags: De tote bag is een handige draagtas die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Dat maakt het geven en krijgen van deze tas zo leuk. De tote bag heeft een moderne uitstraling en je kunt deze tassen bedrukken.

 

  • Jute tassen: Jute tassen zijn gemaakt van natuurlijk geweven bruin jute en hebben ronde katoenen koorden die zorgen voor extra draagcomfort. Deze tas wordt vaak gebruikt als boodschappentas door de stevigheid van het materiaal.

 

Hoe vind je een goede producent?

Pak het vinden van een producent of leverancier planmatig aan. Let hierbij onder andere op:

  • Kwaliteit. Kan de leverancier aan jouw eisen voldoen?

 

  • Verzendkosten. Hoeveel verzendkosten betaal je? Let op: ver weg is duurder.

 

  • Samples toesturen. Hoeveel betaal je voor samples? Dit is vaak duur. Vraag of je de kosten kan verrekenen met je 1e bestelling.

 

  • Prijs. Hoeveel betaal je voor de producten zelf? Met kleine aantallen ben je vaak duurder uit bij de leverancier.

Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Je eigen tassenmerk opstarten? Dit moet je weten!

Reageren is niet toegestaan.