Het belang van goede nachtrust voor babys

Dat een goede nachtrust voor volwassenen belangrijk is, is natuurlijk geen verrassing. Ondanks het feit dat we, op het moment dat we een baby hebben, we te maken krijgen met gebroken nachten, is het des te belangrijker om er alles aan te doen, zodat je baby wel de juiste slaap krijgt. Slapen is namelijk vanuit meerdere perspectieven essentieel voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Om ervoor te zorgen dat je ervoor kunt zorgen dat je kindje goed en vooral ook rustig kan slapen, hebben we een aantal handige tips voor je. Uiteraard kan het zijn dat je kindje simpelweg wat minder slaap nodig heeft dan een ander, maar het proberen waard zijn deze tips zeker.

Bied je kind overdag voldoende rust

Je kindje krijgt natuurlijk gedurende de dag ontzettend veel te verwerken. Niet alleen thuis, maar vooral ook wanneer je naar buiten gaat of je op bezoek gaat bij mensen. Uiteraard wil je het liefst de hele wereld laten zien hoe prachtig kind je hebt, maar of het altijd verstandig is, is natuurlijk een heel ander verhaal. Wat namelijk vooral belangrijk is, is dat je je kind overdag voldoende rust geeft en aan zo min mogelijk prikkels blootstelt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ze dusdanig oververmoeid raken dat het in slaap komen ‘s avonds niet meer lukt. Wat je dan wel kunt doen, is je kindje inbakeren. Dit geeft ze een geborgen en vertrouwd gevoel, waardoor de kans een stuk groter is dat ze wel in slaap zullen vallen.

Zorg voor ritme

Hoe lastig het misschien bij kleine kindje ook is, maar het volgen van een patroon is en blijft essentieel voor de ontwikkeling van een baby. Wat je bijvoorbeeld het beste kunt doen, is altijd hetzelfde doen op het moment dat ze naar bed gaan, de fles krijgen of een schone luier. Wat je dan namelijk merkt, is dat ze dit na verloop van tijd gaan begrijpen en ze dus precies weten dat wanneer ze een schone luier krijgen, het ook wel eens tijd kan zijn voor de fles. Nu is dit natuurlijk altijd het geval, maar in de meeste gevallen, vooral wanneer ze nog zo klein zijn wel. Naarmate ze ouder worden kun je aan dit ‘riedeltje’ allerlei andere dingen toevoegen. Zoals bijvoorbeeld het lezen van een verhaaltje of het kijken van een bepaald tv programma voordat ze gaan slapen.

Zorg dat ze het niet koud kunnen krijgen

Heb jij het idee dat je kindje heel onrustig slaapt, dan bestaat de kans dat ze zichzelf onder de deken vandaag weten te wurmen. Omdat ze natuurlijk wakker worden wanneer ze het koud krijgen, biedt een slaapzak uitkomst. Zo blijven ze lekker warm en worden ze ook niet zomaar wakker. Wel is het belangrijk dat je bij het uitzoeken van een slaapzak kijkt naar de tog waarde van de slaapzak. Dit vertelt je namelijk iets over de warmte, maar ook de veiligheid. Iets wat vooral bij babys ontzettend belangrijk is.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 februari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Het belang van goede nachtrust voor babys

Reageren is niet toegestaan.