“Boer wat doe je veel moeite! kip haal je toch gewoon in de supermarkt!”

GROESBEEK – Deze week ontvangen Klasseboeren nieuwe scholen, die zij hebben uitgenodigd om kennis te maken met onderwijs op de boerderij. In onze gemeente is dat familie Grutters Groesbeek. Zij ontvangt groep 4 van de Vossenholschool. Op woensdag komt de klas proeven aan het leven op de boerderij tijdens een speciale kennismaking les.

Zelf ervaren

Klasseboeren zijn een initiatief van boeren en boerinnen die het belangrijk vinden om kinderen te laten ervaren dat wij hier in Nederland lekker en gezond eten dichtbij produceren. Dit doen zij door lessen over voedsel(productie) te verzorgen die passen binnen het lesprogramma van de school, en de leeftijd van de kinderen die op de boerderij komen. Alle boeren zijn gecertificeerd, en hebben een veilig erf voor bezoekers.

Vergoeding

Er gaan relatief nog weinig schoolklassen naar een boerderij voor onderwijs. Door subsidie vanuit verschillende partijen wordt dit toegankelijker gemaakt. Schoolklassen die komend schooljaar een boerderijles willen opnemen in hun schoolprogramma kunnen hiervoor subsidie aanvragen: https://www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor “Boer wat doe je veel moeite! kip haal je toch gewoon in de supermarkt!”

Reageren is niet toegestaan.