Creatief met wol, kunst en bloemen in de herfstvakantie

HEILIG LANDSTICHTING – De dagen worden korter en de herfstvakantie staat alweer voor de deur. Om het seizoen goed af te sluiten – vanaf 28 oktober sluit Museumpark Orientalis haar deuren tot het jaarlijkse Feest van Licht in december – worden er in de herfstvakantie  extra activiteiten georganiseerd in het museum.

Bij ‘de weg van wol’ draait alles om textiel. Van het scheren van een schaap tot een draagbaar kledingstuk. Je leert hier alles over het kaarden, spinnen, weven of vilten van wol. Er zijn demonstraties handspinnen, weven en naaldbinden en je kunt je eigen armband maken. ‘De weg van wol’ is te bezoeken op 12, 16, 18, 19, 23, 25, 26 en 27 oktober. Op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur en op doordeweekse dagen van 12.30 tot 15.30 uur.   

De creatieveling die graag de handen uit de mouwen steekt, kan zich uitleven bij één van de kunstworkshops, georganiseerd door Stichting Kunst van het Samenleven (KUS). KUS wil er aan bijdragen dat mensen en groepen met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten en gebruikt hierbij kunst: beeldend, dichters en muzikanten.

Op zondag 13 en 20 oktober geeft KUS van 12.00 tot 16.00 uur twee workshops in Orientalis. Tijdens de workshops ‘Samenleven!’ kunnen kinderen een masker maken die ze mee naar huis mogen nemen. Volwassenen kunnen hun schilder -, teken –of schrijfkunsten tot uiting brengen tijdens de workshop ‘Help, we leven samen!’. Deelname aan de workshops is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariët Mensink via stichtingkus@gmail.com of 06 18194393. 

Vanwege de grote belangstelling zullen er ook weer workshops ‘maak een lieveling’ plaatsvinden. Lievelingen zijn keramische bloemen die worden gemaakt om iemand te bedanken, gedenken, als blijk van liefde of om iemand een hart onder de riem te steken. Alle lievelingen die in Orientalis worden gemaakt, worden geplant in de Lievelingentuin in het park. De workshops worden begeleid door kunstenares Daantje Kip en vinden plaats op woensdag 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag 18 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Creatief met wol, kunst en bloemen in de herfstvakantie

Reageren is niet toegestaan.