Expositie ‘Groesbeeks Bekend’

GROESBEEK – Eetcafé ‘Eten en Drinken’ in Groesbeek presenteert werk van kunstenaar Hans Weeren. Cartooneske landschappen die zomaar van betekenis kunnen veranderen als je er langer naar kijkt.

Op dit moment is er alle aandacht voor tekeningen die zijn gebaseerd op Groesbeek en omgeving. Deel uitmakend van de serie ‘Groesbeeks Bekend’ zijn de volgende items:

Vrijheid
Was dat het vooruitzicht van de mannen die jaren geleden boven Groesbeek werden gedropt?

Verleiding
Passie. Veten.

Heuvelen
In en boven mijn hoofd. Schoonheden omringen mijn fantasie. Samen zijn wij zeven.

Vrolijke noten
Om jezelf te kunnen zijn.

Poorten
Daaraan gaat vooraf: de weg naar de goal weten te vinden. Supporters ontlenen bestaansrecht aan
de tegenpartij.

Zorganiseren
Inclusief samenleven. Honderden hectaren supervalide faciliteiten. Alle aandacht voor de mens.

Over Hans Weeren

Wat hij doet? Verbeelden. Tekenend, collage makend en schrijvend. Vaak impulsief, vanuit het niets. Andere keren benut Weeren fotografie, video of performance. De inspiratie komt voort uit ontmoetingen, belevenissen, media items. Hij creëert spontaan vanuit een andere kijk op zaken. Artistiek gezien stemt Weeren af op het belang van dialoog en het nut van (zelf)reflectie. “Want” zo stelt hij, “oordelen volgen vaker te snel op een waarneming. Toch? Daarom presenteer ik ‘inhoud’ die meer tijd nodig heeft dan de snelle eerste indruk. In die zin wil ik met mijn werk bijdragen aan het versterken van de vaardigheid om objectieve vragen te stellen”. Informatie: www.HansWeeren.com – telefoon: 06 45 211 261.

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie ‘Groesbeeks Bekend’

Reageren is niet toegestaan.