Projectkoor Heilig Landstichting zingt ook in 2019 een Allerzielenconcert

HEILIG LANDSTICHTING – Het is inmiddels bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere con­certen die het Projectkoor Heilig Landstichting al vele jaren in de regio geeft.

Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het the­ma geden­ken en herdenken van dierbare overledenen.

Onder de professionele en vooral bezielende leiding van Sophia Brink is het mo­ge­lijk gebleken om het publiek volop te laten genieten van een verhalend programma dat, dankzij een bovengemiddeld muzikaal niveau en een doorleefde uit­voerings­wijze door meer dan 90 zangers, ieder jaar weer velen weet te raken. Dat is wat we als koor willen en kunnen doen: ons gedeelde verdriet uitzingen, met elkaar, voor elkaar. Omdat we zingend zoveel meer kunnen zeggen en geven dan in woorden alleen.

In ons project van dit jaar, ‘How can I keep from singing?’, gaan we niet alleen op zoek naar troost en hoop, maar zingen we ons verdriet, onze angst en onze zorgen uit en al zingend vechten we ons dapper een weg uit de duisternis. Want zingen geeft nieuwe kracht en moed. Het is de echo van onze ziel en juist zingend komen we tot het diepst van die ziel.

De koormuziek is zorgvuldig gekozen bij het allerzielenthema en is afkomstig uit zowel religieuze als wereldlijke tradities.

Zaterdag 2 november

Corneliuskerk in Beuningen, 15.00 uur

Cenakelkerk in Heilig Landstichting, 20.00 uur

Het concert is ook te beluisteren op zondag 3 november om 15.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel.

De deuren gaan een half uur voor aanvang open.

Het Projeckoor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn en op saxofoon door Rita Baptista. Gastsolist is sopraan Jozien Vilier-van der Borg.

Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink.    

De toegang is gratis evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor de­ze concerten geschreven vertalingen. Omdat we vanzelfsprekend kosten maken bij het or­ga­niseren van dit project en graag ook in de toekomst onze concerten vrij toegankelijk wil­len houden, wordt na afloop van het concert een bijdrage bijzonder op prijs gesteld.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Projectkoor Heilig Landstichting zingt ook in 2019 een Allerzielenconcert

Reageren is niet toegestaan.