Somberheid, vergankelijkheid, nieuw licht en eeuwige herhaling in concert van “Ton sur Ton”

BERG EN DAL – November, de zomer is al  maanden voorbij; de sfeer van de feestdagen ligt nog in het in het verschiet. De wintertijd is ingegaan, buiten wordt het vroeg donker, regen- en windvlagen, eenzaamheid, treurnis,  Allerheiligen, Allerzielen, bladeren vallen. Er heerst een sfeer die tot een besef van vergankelijkheid leidt: na de duisternis komt opnieuw licht in een eeuwige herhaling. Menigeen, zowel gelovig als ongelovig wordt hierdoor geïnspireerd.

Geïnspireerd door het eigene van de maand koos kamerkoor “Ton sur Ton”  voor haar komende concert  de titel: “Splendour of Eternal Light”.  De titel zelf komt  uit de tekst van het werk waarmee het concert wordt afgesloten: “O Radiant Dawn”, een Engelstalige zetting van de “O Antifoon”:  “O Oriens Splendor Lucis Aeternae” door  James Macmillan. Uit alle te zingen werken  spreekt  vergankelijkheid, eenzaamheid, duisternis, licht en eeuwige herhaling.

Het concert staat onder leiding  van Margriet Stok, medewerking wordt verleend door de sopraansaxofonist Jo Hennen. Het koor zingt  in samenspel met hem: “In Splendoribus Sanctorum”, eveneens van James Macmillan, en “Solitude” van Sven Hagvil. Daarnaast  worden werken uitgevoerd  van: David Lang,  Thomas Tallis en  Benjamin Britten.  

Datum van het concert:  10 november 2019.

Plaats: Bartholomeuskerk, Kerkberg 1 Beek, gemeente Berg en Dal.

Aanvangstijd: 16.00 uur.

Entree:  € 14.00, in de voorverkoop: € 12.00.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Somberheid, vergankelijkheid, nieuw licht en eeuwige herhaling in concert van “Ton sur Ton”

Reageren is niet toegestaan.