Recordpoging replica schilderen bijna behaald

HEILIG LANDSTICHTING – Vanaf 20 december wordt er al gepoogd om met 1.000 man een replica te maken van het schilderij ‘de aanbidding van de wijzen’ van Rubens.

Het wordt een waar record, nog nooit is er waar ook ter wereld met zo veel mensen aan zo’n klassieker gewerkt. En het lijkt te gaan lukken, de verwachting is dat vandaag of zaterdag 4 januari de laatste hand wordt gelegd aan het schilderij.

Tijdens Feest van Licht, het jaarlijkse winteruitje in Museumpark Orientalis dat van 20 december t/m 5 januari plaatsvindt, wordt er onder auspiciën van kunstenaar Diederik Grootjans dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur gewerkt aan dit enorme kunstwerk. Er is ruimte voor 1.000 bezoekers om zelf de handen uit hun mouwen steken en onderdeel uit te maken van dit immense kunstwerk. 

Het schilderij bestaat uit kleine panelen en beslaat een oppervlakte van 3 bij 4 meter, de ware grootte van het origineel. Er zijn nog maar enkele panelen beschikbaar dus wie mee wilt werken, moet snel langskomen om een paneeltje te bemachtigen. Alle bezoekers van Feest van Licht mogen gratis meedoen en vooraf aanmelden is niet nodig. 

Naast ‘het record van Rubens’ is er tijdens Feest van Licht nog veel meer te doen en te bewonderen. Langs de verlichte route kom je oude ambachten tegen, de grootste kerststal van Europa en andere unieke kerststallen, een kerstknikkerbaan en kun je luisteren naar optredens en verhalenvertellers. Het evenement heeft nu al zo’n 16.000 bezoekers getrokken. Het programma kun je vinden op feestvanlicht.nl.

Feest van Licht is nog t/m 5 januari dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Recordpoging replica schilderen bijna behaald

Reageren is niet toegestaan.