Cuijkse kunstenaars in Persingen

PERSINGEN – Op 14, 15 en 16 februari exposeren zeven Cuijkse kunstenaars in het kerkje in Persingen. Een bijzondere tentoonstelling van kunstenaars die al ruim 25 jaar verbonden zijn met elkaar. Regelmatig tonen zij gezamenlijk hun werk waarin veelal de mens centraal staat.

Jacqueline Roelofs verbeeldt in keramiek krachtige vrouwfiguren met een vleugje humor. Daarnaast laat zij een serie ingetogen, maar robuuste bewakers zien. Hoe sta je als kunstenaar in de wereld en hoe verbeeld je de grote thema’s van onze tijd zonder oordeel te vellen? Op deze vragen probeert Antoine Roosenboom in zijn recente schilderijen antwoorden te vinden.

Gonnie van de Ven laat expressieve schilderijen zien met de mens als onderwerp. Ook voor Coby Langen is de mens bron van inspiratie en begin- en eindpunt van haar werk. Houtskool en goud, met deze tegenstelling van materialen werkt Henri Elbers. Met deze materialen maakt hij universele vormen, voornamelijk cirkels.

Hans Garritsen maakt schilderijen, werken op papier en beelden. Hij laat op deze expositie nieuw werk zien, gebaseerd op een schilderij van B.C. Koekkoek. Hij is bezig met een onderzoek naar de wijze van expressie van schilders uit de Romantiek. Peet Teunissen heeft de natuur als onderwerp in haar schilderijen die balanceren op de grens van abstract en realistisch.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 14 februari om 19.30 uur geopend. U bent van harte welkom.

Expositie Cuijkse kunstenaars

Kerkje Van Persingen

Persingensestraat 7 Persingen

Opening: vrijdag 14 februari 19.30 uur

Openingstijden: zaterdag 15 en zondag 16 februari 11.00 – 17.00 uur


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Cuijkse kunstenaars in Persingen

Reageren is niet toegestaan.