Kamermuziekconcert met Erlandis Quartet in Mook

MOOK – Het jaar 2020 belooft voor de kamermuziek in Mook een goed jaar te worden. Op zondag 2 februari wordt begonnen met een concert van het Erlendis Quartet. Na ’s middags een concert gegeven te hebben in de Grote Kerk in Den Haag, doen ze dat ’s avonds in de kleine kerk van Mook.

Het kwartet bestaat uit vier Poolse gitaristen te weten: Wojciech Jukiewicz, Anna Chorążyczewska, Karol Druk en Adrian Furmankiewicz. Het Erlendis Quartet is in 2013 ontstaan toen de vier leden studeerden op Muziekacademie in Poznań, Polen. Na hun afstuderen hebben ze zich verder bekwaamd op de Koninklijke Deense Muziekacademie. Ze hebben diverse prijzen gewonnen. Ze zijn opgetreden in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Denemarken, Italië, Spanje, Letland, Oekraïne, en uiteraard ook in Polen. 

Anderen zeggen over Erlendis:

“Erlendis Quartet is the best guitar ensemble I have heard in years!”. “I was so impressed!! One of the best 4tetts I ever heard. I’m saying 4tetts not only guitar 4tett.” “Four young musicians with a vision! Erlendis Quartet is undoubtedly one of the best classical guitar ensembles worldwide!”. “I heard the Erlendis Guitar Quartet and was really impressed with their amazing musicality and their great sense of dynamics. They use dynamics as I haven’t heard before in guitar ensembles.”

Het wordt een prachtig programma met muziek van J.S. Bach, Astor Piazzolla, Franz Schubert, Dmitri Sjostakovitsj, George Bizet, Leo Brouwer, Isaac Albéniz, Sting en Ernesto Lecuona.

Kaartjes, inclusief consumptie, zijn online te koop voor €17, in de kerk €18, jonger dan 18: €9. Pinnen kan. Voor meer informatie zie kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

Later in het seizoen is er op 29 maart een concert met Black Pencil, en op 3 mei met het Rusquartet. Buiten het normale programma (ook buiten het abonnement) volgt op zondag 7 juni een extra concert dat we samen met Kunst in de Kamer Rijk van Nijmegen organiseren, Maastricht Society of Music (MSM Quartet). Kaartjes daarvoor zijn binnenkort te koop. Bovendien kan de organisatie met trots vermelden dat ze erin geslaagd zijn in de laatste week van juli twee pianoconcerten vanuit de Klever Musiksommer naar Mook te halen (vrije inloop en gave voor pianist).

Het mooiste nieuwtje is wel dat het Orlando Festival vanuit Kerkrade zijn vleugel uitspreidt naar de noordelijkste gemeente van Limburg en in de kerk van Mook landt. Op een nader te bepalen datum tussen 13 en 22 augustus kunt u daarvan genieten. Ook hiervoor geldt een vrije inloop en gave.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kamermuziekconcert met Erlandis Quartet in Mook

Reageren is niet toegestaan.