Provincie Gelderland en Poppunt Gelderland maken zich sterk voor muzikaal poptalent

Provincie Gelderland en Poppunt Gelderland ondertekenen vandaag een sponsorovereenkomst met een waarde van € 35.000,-. Dit contract vormt na International Music Meeting Festival in 2019 de tweede pilot in de reeks Uitvoering pilots – Cultuursponsoring van provincie Gelderland.

Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland is een initiatief van Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en heel veel andere partijen in deze provincie. Poppunt Gelderland werkt met talentmakelaars die verspreid zijn over de provincie. Imke Loeffen is daar één van: “Wij hebben eigenlijk maar één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Aan de ene kant doen we dat door artiesten te koppelen aan kansen zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen en dergelijke. Aan de andere kant helpen we clubs die op zoek zijn aan muzikanten. We bouwen samen met podia, media en andere partijen aan een ecosysteem waardoor talentvolle muzikanten optimaal kunnen groeien.”

Ruimte voor talent in Gelderland

Gedeputeerde Staten zien kansen om met sponsoring van culturele evenementen Gelderland te positioneren als provincie met een bloeiend cultureel klimaat waar ruimte is voor talent. Peter Drenth, Gelders gedeputeerde van cultuur: “Jonge mensen moeten de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en de kans krijgen om zo door te groeien naar de Nederlandse top. Het Poppunt biedt hiervoor de basis”. Met dit contract laat provincie Gelderland zien dat zij zich sterk maakt voor muzikaal talent en kan er door Poppunt Gelderland actief gewerkt worden aan extra speelplekken. Maar ook aan media-aandacht en het opzetten van middelen om muzikanten te informeren over de huidige kansen en faciliteiten. 

Tot in alle hoeken van Gelderland

Poppunt Gelderland is er voor artiesten in heel Gelderland, ook juist buiten de steden. Daarom werken zij nauw samen met lokale platforms in verschillende regio’s. Wilt u zich ook inzetten voor het popklimaat in eigen regio? Kijk voor meer informatie over Poppunt Gelderland en de activiteiten op de tijdelijke website www.poppuntgelderland.nl.

Foto (C): Rijno Boon 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Provincie Gelderland en Poppunt Gelderland maken zich sterk voor muzikaal poptalent

Reageren is niet toegestaan.