Zeven filmtalenten geselecteerd voor de tweede editie van de Gelderland Film Pitch

REGIO – Vrijdag 17 juli pitchen zeven filmtalenten hun nieuwe project in Focus Filmtheater Arnhem tijdens de tweede editie van de Gelderland Film Pitch, het regionale talentontwikkelingstraject van Go Short. De jury bepaalt welke drie projecten met een startbudget van €6.500,- en een begeleidingstraject aan de slag kunnen.

De Gelderland Film Pitch biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om een korte film waar te maken. De winnende projecten worden gerealiseerd met een budget van maximaal €10.000. Go Short stelt de eerste €5.000 beschikbaar en Omroep Gelderland vult dit aan tot €6.500. Het resterende bedrag wordt door de makers zelf gecrowdfund. Go Short begeleidt en adviseert de winnaars in het productieproces en treedt op als distributeur. De organisatie ontving 13 uitgewerkte filmplannen en koos daaruit de 7 meest belovende, waaronder maar liefst 4 documentaires.
 
Geselecteerd voor de Gelderland Film Pitch 2020 zijn:

  • CRISIS / Astrid Feringa (1992) / Documentaire 
  • Dutchess of the Sea / Mayke Pels (1991) en Sanne Kranenborg (1990) / Documentaire 
  • Maanziekte / Maaike Broos / Fictie 
  • Zwarte Nacht / Fokke Baarssen (1986) / Fictie 
  • Wat grenzen delen / Katinka Schlette (1992) / Documentaire 
  • I’ll Fly With You / Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995) / Fictie 
  • Heimwee naar de Bergen / Iris Hogendoorn (1993) / Documentaire 

 

Vorige week kregen de geselecteerde makers een bootcampsessie ter voorbereiding op de pitch. Op de website van Go Short vind je meer informatie over de projecten en de makers. De jury bestaat uit Guido Lavalaye (Omroep Gelderland), filmmaakster Stefanie Kolk en Kirsten Ruber (Go Short).
 
Premières GFP I

Vanwege de coronamaatregels moest de organisatie de premières van de GFP I uitstellen. Wagon (Coen Haver), Stoet (Nena Tijsma) en Retina (Niels Veenendaal) gaan nu in première tijdens de tweede editie van Go Short Arnhem van 10-13 september 2020 in Focus Filmtheater Arnhem. Ook is de Gelders Kort competitie i.s.m. Gelders DOEK weer terug. Makers kunnen nog tot en met 10 juli hun film insturen om kans te maken op het Gouden Hert.

Kaarten 
 
Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar voor de Gelderland Film Pitch op 17 juli. Reserveer snel je kaarten door een mail te sturen naar industry@goshort.nl. Ook zijn de pitches online te volgen via een livestream op het Facebook event van Go Short. De pitches starten om 14:00 en om 16:00 worden de winnaars bekend gemaakt.

Op de foto v.l.n.r.: Nena Tijsma, Coen Haver, Niels Veenendaal.

Foto (C): Mario Ruiz


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zeven filmtalenten geselecteerd voor de tweede editie van de Gelderland Film Pitch

Reageren is niet toegestaan.