Een nieuw biebseizoen vol verhalen

BERG EN DAL – Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud in de bibliotheken in Berg en Dal weer terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door hondentrainer Janneke Braam, een lezing over de geschiedenis van het boerenbedrijf en een demonstratie over eHealth.

Jonge dierenliefhebbers kunnen woensdag 16 september tussen 15.00 en 16.00 uur terecht in Bibliotheek Beek-Ubbergen voor het gratis kindercollege over ‘hondenpraat’. De meeste honden zijn dol op knuffelen, maar sommige honden ook niet. Hoe ga je om met een hond die je tegenkomt op straat, of bij iemand thuis? Tijdens dit kindercollege leer je hoe honden ‘praten’. Hondentrainer Janneke neemt haar hond Fedha mee naar de bieb om samen iets te leren.

Lezingen door lokale experts

Onder de noemer ‘Universiteit van de bieb’ vinden lezingen plaats over uiteenlopende onderwerpen, verteld door lokale experts. Op woensdag 23 september van 19.30 tot 21.00 uur vertellen amateurhistorici Wim Ebben en René van Hoften in Bibliotheek Groesbeek over de geschiedenis van het boerenbedrijf in en rondom Nijmegen. Hoe rooiden boeren het vroeger in Groesbeek, Ooij, Overasselt, Wijchen en Lent? Aan de hand van uniek fotomateriaal gaan zij in op de verschillen tussen herenboeren en keuterboeren en tonen diverse typen boerderijen.

Digitaal vaardig

Vijftigplussers kunnen dit seizoen ook weer gratis Digi Demo 50+ demonstraties bijwonen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers bijvoorbeeld hoe een robot, VR-bril of greenscreen werkt. Nieuw zijn dit seizoen de Digi Demo’s over eHealth en het programmeren van een robot. Op dinsdag 6 oktober staat er in Bibliotheek Groesbeek een demonstratie van eHealth-hulpmiddelen op het programma.

Programmaoverzicht

Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure ‘BiebZINnig’ of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor zijn er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De bibliotheek adviseert om op tijd kaarten te kopen om verzekerd te zijn van een plaats.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een nieuw biebseizoen vol verhalen

Reageren is niet toegestaan.