Online sketchshow Sistership TV bij Oddstream

NIJMEGEN – Op vrijdag 18 september gaat de vierde aflevering van de online sketchshow Sistership TV in première bij Studio Oddstream in Nijmegen, gemaakt door kunstenaars- en onderzoekscollectief The Powers. De vertoning wordt afgesloten met een nagesprek tussen The Powers en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest. De avond is onderdeel van een reeks evenementen bij Oddstream die door kunstenaars ingevuld worden.

Sistership TV

In de online sketchshow Sistership TV van kunstenaars- en onderzoekscollectief The Powers staan de belevenissen van drie wezens met lange gewaden en omgekeerde gezichten centraal, afgewisseld met een selectie van performances en videokunst van andere makers. De show laat een alternatief universum zien waarin mythes gestoeld op het patriarchaat omgevormd worden tot feministische vertellingen. De vierde aflevering The Sistership Arrives gaat bij Oddstream in première en is daarna online te bekijken. Ook het nagesprek met mediawetenschapper Dan Hassler-Forest is na 18 september online terug te kijken.

Essay

The Powers maakten voor deze avond een essay over het belang om eeuwenoude mythes los te koppelen van hun heteronormatieve en patriarchale uitgangspunten, die nu op de website van Oddstream te lezen is. Dit is het eerste essay in een reeks van Oddstream waarin kunstenaars hun blik op de toekomst delen. Kunstenaar Parrr Geng maakte speciaal voor deze reeks een illustratie.

Praktische informatie

De avond zelf vindt plaats in Studio Oddstream, aan het binnenplein van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Er zijn enkele kaarten beschikbaar voor €3,- (inclusief drankje) via de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com. De avond zal na 18 september ook online terug te vinden zijn.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Online sketchshow Sistership TV bij Oddstream

Reageren is niet toegestaan.