Veel animo voor poëziewedstrijd

GROESBEEK – Hoe leuk zou het zijn om op een bankje in de buurt te kunnen zitten, genietend van bloemen, vlinders en bijen die vredig rond zoemen en ondertussen een gedicht te kunnen lezen geschreven door een dorpsgenoot? En hoeveel mooier zou het zijn als je door middel van een korte wandeling door het dorp op meerdere plekken zo kunt genieten? De initiatiefnemers van Poëziepad Berg en Dal leek het geweldig. Maar ook inwoners zijn enthousiast. Er zijn ontzettend veel gedichten ingestuurd voor de poëziewedstrijd.

Blijkbaar vonden veel inwoners van Berg en Dal en Nijmegen (en zelfs buiten deze gemeentes) het ook een mooi idee! Het enthousiasme was enorm. Het inwonersinitiatief van het poëziepad in Berg en Dal heeft maar liefst 105 gedichten ontvangen. Voor de ene bank was de inspiratie iets groter dan voor de andere, maar het wordt geen makkelijke taak voor de jury. Prachtig ook om te zien dat de leeftijd van de inzenders heel divers is.

Van groep 8 van basisschool Titus Brandsma in Berg en Dal tot aan mensen die woonachtig zijn in het Höfke. Er zitten mooie, ontroerende, inspirerende gedichten bij. Voor de 9 banken mag de jury nu dus een keuze maken uit 105 gedichten. Noteer 24 april alvast in je agenda. Dan worden de gedichten bij de negen banken onthuld.

De poëziewedstrijd

Inwoners konden tot en met 8 maart een gedicht insturen naar poeziepad@gmail.com. Het ging om een gedicht in het Nederlands geïnspireerd op het thema: ‘gezien vanaf de bank’. Het gedicht mocht maximaal 25 regels bevatten.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Veel animo voor poëziewedstrijd

Reageren is niet toegestaan.