Wat kun je nu doen in Groesbeek?

In Groesbeek valt nog altijd een hoop te beleven, zelfs nu we allen hinder ondervinden van de Corona pandemie. Dat betekent niet dat je een online casino in Nederland hoeft te gaan bezoeken terwijl je jezelf thuis verveelt, want je kunt er nog altijd op uit. Zolang je jezelf maar niet in te grote groepen mensen begeeft, kun je alsnog een hoop doen. Groesbeek is van nature al een mooie plek in Nederland. Als je er zelf woont, weet je precies wat we bedoelen. Maar wie weet woon je wel ergens anders in Nederland en ben je benieuwd wat er mogelijk is in deze plek. Dat laten we je in dit artikel zien.

Leuke activiteiten in en rondom Groesbeek

Wist je dat Groesbeek gedeeltelijk tot de Nederlandse Heuvelrug behoort? Menig heuvel rondom deze plaats behoort tot de noordwestelijke uitlopers van dit gebied. Ingeschat wordt dat dit gebied al zo’n 2.000 eeuwen bestaat. Het hoogste punt van dit gebied is 95 meter boven het NAP. Niet voor niets behoort Groesbeek tot de gemeente Berg en Dal. Natuurlijk gaat het hierbij om een berg voor Nederlandse begrippen, maar toch is het passend. Voor de wandelaars is Groesbeek daarom een heerlijke plaats om te ontdekken.

Diverse bezienswaardigheden in Groesbeek

Maar ook in Groesbeek zelf valt er een hoop te ontdekken. In deze plaats zijn er 5 rijksmonumenten te vinden. Ten eerste is er de Hervormde Kerk. Deze kerk werd al in de 14e eeuw gebouwd en beschikt dan ook over een rijke historie. Voor de liefhebbers van oudere kerken is het bezoeken van dit monument dan ook een must. Vooral de toren is een mooi staaltje architectuur. Daarnaast is er het landgoed De Wolfsberg. Deze voormalige koetsierswoning werd al in de 19e eeuw gebouwd. Tot slot is de Zuidmolen een aanrader. Deze molen werd ook in de 19e eeuw gebouwd. Een aanrader voor iedereen die van molens houdt.

Cultuur snuiven in Groesbeek

In Groesbeek zit je ook goed als je van cultuur snuiven houdt. Zo zijn in deze plaats diverse musea te vinden. Het bekendste museum van Groesbeek is het Vrijheidsmuseum. De focus van dit museum ligt op Nederland en Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Groesbeek was de landingsplaats voor vele Geallieerde parachutisten die vanuit hier Operation Market Garden begonnen. Deze operatie was essentieel voor het bevrijden van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog. Andere musea die je hier kunt ontdekken zijn het Afrika Museum, het Nederlandse Wijnbouwcentrum en het Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting. Er valt genoeg cultuur te ontdekken hier.

Een stedentrip naar Nijmegen

Verblijf je voor meerdere dagen in of rondom Groesbeek, dan kan het de moeite lonen om een uitstapje te maken naar het nabij gelegen Nijmegen. Deze stad behoort volgens velen tot de mooiste steden van het land. Wij kunnen het daar alleen maar roerend mee eens zijn. Ook in deze stad zijn mooie dingen te zien. Het meest bekend is waarschijnlijk het Kronenburgerpark. Op sommige plekken is dit park haast sprookjesachtig. Maar ook plekken als de Stevenskerk, de Grote Markt, de Boterwaag en het Valkhof moet je een keer gezien hebben.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wat kun je nu doen in Groesbeek?

Reageren is niet toegestaan.