Lezingen van regionale experts in de bibliotheek

GROESBEEK – Gedurende het hele jaar vinden er lezingen van regionale experts plaats in de bibliotheken in Groesbeek en Beek-Ubbergen. Op dinsdag 2 november geeft notaris Teun Timmermans in Bibliotheek Beek-Ubbergen een lezing over het regelen van je nalatenschap. Op donderdag 11 november komt Groesbekenaar Paul Thissen in Bibliotheek Groesbeek vertellen over zijn boek ‘Bezet, bevrijd en geplunderd’.

Na iemands overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Hoe wordt de nalatenschap geregeld? Welke wettelijke regels gelden er als er (g)een testament is? Hoe zit het met erf- en schenkbelasting? Handig om hier alvast goed over na te denken en het duidelijk vast te leggen.

Maar hoe doe je dat? Notaris Teun Timmermans geeft op dinsdagavond 2 november hier handvatten voor. Zijn lezing in Bibliotheek Beek-Ubbergen duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Bezet, bevrijd en geplunderd

Auteur Paul Thissen is op donderdag 11 november van 19.30 tot 21.00 uur te gast in Bibliotheek Groesbeek. Tijdens zijn lezing vertelt hij over de plunderingen in het oorlogsfront rond Nijmegen, waaronder in Groesbeek. Na de evacuatie van boeren en burgers in oktober 1944 is hier op grote schaal geplunderd door geallieerde militairen. Omdat ze spullen nodig hadden voor in de loopgraven en bunkers, maar ook uit verveling en hebzucht. Paul Thissen schreef er samen met Paul Klinkenberg en Paul van der Heijden een boek over, getiteld ‘Bezet, bevrijd en geplunderd’. Hij is benieuwd of zijn toehoorders nog verhalen kennen over de plunderingen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Kaartverkoop

De lezingen bieden een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema’s. Bibliotheekleden betalen voor de lezingen € 4 voor een kaartje, overige bezoekers € 5. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda. Hier is ook het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid te vinden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Lezingen van regionale experts in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.