Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels op Hemelvaartsdag

GROESBEEK – De twaalfde editie van Tranendal tussen de Heuvels zal plaats vinden op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022.  Al 11 jaar een feestelijk en gezellig begrip in het Groesbeekse dorp. Een herkenbaar feest voor jong en oud, de ouderen genieten op de diverse terrassen van de muziek, de kinderen huppelen tussen de diverse attracties zijn, de jongeren een pilsje happen en de koren uitbundig hun liederen zingen.

Samen met Ochaarm, het Groesbeekse smartlappen koor,  heeft  het organiserend comité er de schouders weer onder gezet. Het heeft af en toe bloed zweet en tranen gekost, maar er staat jullie een mooie dag te wachten. ​Tijdens Tranendal tussen de Heuvels kunt u gaan genieten van 14 koren en muziekgezelschappen, afkomstig uit geheel Nederland. Het zijn diverse koren, Shanty koren, maar ook levensliederen en smartlappen. 

Het smartlappenfestival start om 12.00 op het Marktplein. Het Groesbeekse Smartlappenkoor Ochaarm opent het festival met lekkere meezingers.

Daarna gaan alle koren hun plaatsen in nemen bij de diverse cafés, restaurants, cafetaria en andere locaties in het dorp. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de roze ballonnen.

Rond de klok van 17.00 uur verzamelen alle koren zich weer op het Marktplein, waar Ochaarm weer hun smartlappen ten gehore brengen, daarna gaat Hopmans op het  marktplein met ‘Tribute Herman Brood, verder met het feest.

17.00 starten bij diverse cafe’s live bands; Dark Rose, Guilty Pleasure. Rolereo’s, Ruud Emonts met band, DJ Hen en Paul de Graaf.

Het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er weer fleurige ‘Smartlepkes’ verkocht, die gemaakt zijn door de leden van Ochaarm.  Voor 4 euro kun je daarmee het festival sponsoren. Mis dit collectors item niet! Je maakt er jezelf en de dag nog fleuriger door.

De winkels zijn deze dag geopend en de braderie is ook te bezoeken. Voor de kinderen zijn er leuke attracties van Axitraxi. De flyers zijn overal in het dorp te verkrijgen. ​De organisatie gaat er ook dit keer weer een sfeervolle en gezellige dag van maken en hoopt u te mogen verwelkomen op dit jaarlijks evenement.

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels op Hemelvaartsdag

Reageren is niet toegestaan.