Nijmeegs kamerkoor Sequentus treedt op met Frans repertoire

NIJMEGEN – Op zaterdag 2 juli om 20.15 uur zingt het Nijmeegs kamerkoor Sequentus een Frans programma in de Petruskerk. Het koor trad eerder dit jaar in Zuid-Frankrijk op met het programma ‘Als het licht wordt’ en voert dit nu eenmalig in Nijmegen uit.

Bekende namen

Sequentus zingt deze avond grotendeels in het Frans. Geniet van werken van Debussy, Poulenc en Hindemith en laat je verrassen door stukken van twee van Nederlands grootste componisten, vader en zoon Hendrik en Louis Andriessen. Het oudste werk dat op het programma staat is het 15e eeuwse Mille Regretz van Josquin des Prez.

Franse première

Deze zomer trad Sequentus op in Tharaux in Zuid-Frankrijk. De groep van 18 zangers en zangeressen en hun dirigent Peter-Paul van Beekum reisde af naar dit idyllische plaatsje. Ze testten hun Franse uitspraak op de lokale bevolking en verdiepten zich als dank in het volkslied van het Franse dorp. Koorlid en componist Lucas Wiegerink tekende het volkslied op met behulp van de oudste inwoners van Tharaux en maakte een muzikaal arrangement waar het koor hun optreden als verrassing mee afsloot.

Koor in beweging

Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus ontstond in 2019 uit de twee Nijmeegse koren ‘Het Tussenkoor’ en ‘Elnoséqué’. In 2022 nam Peter-Paul van Beekum het dirigeerstokje aan. Het koor zingt divers klassiek werk en staat open voor nieuwe enthousiaste zangers en zangeressen. Interesse? Kom luisteren en kennismaken tijdens het concert of kijk op sequentus.nl/meezingen.

Wat: Nijmeegs kamerkoor Sequentus treedt op met Frans repertoire

Waar: Petruskerk, Schependomlaan 83, Nijmegen

Wanneer: Zaterdag 2 juli, 20.15 uur

Kaartverkoop: Aan de deur, 12,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)

Meer info en kaarten reserveren: www.sequentus.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nijmeegs kamerkoor Sequentus treedt op met Frans repertoire

Reageren is niet toegestaan.