Schrijver in de Hortus: Eva Meijer

NIJMEGEN – Eva Meijer is voornamelijk bekend als schrijver en filosoof, maar maakt ook beeldende kunst en muziek. Op maandag 4 juli treedt ze op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid op in de Hortus in Nijmegen.

In de prachtige tuinen van de Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg luisteren naar Eva Meijer: een unieke ervaring. De natuur en de relatie tussen mens en dier zijn belangrijke thema’s in haar werk, dus qua locatie kan het niet beter. Terwijl je luistert naar haar verhalen, word je omgeven door groene bomen, kleurrijke planten, tjilpende vogels en zoemende insecten.

Haar voordracht begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en € 10,- voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via de website: www.obgz.nl/agenda.  

Over Eva Meijer

Eva Meijer (1980) schreef twaalf boeken en haar werk is vertaald in achttien talen. Voor haar boeken ontving ze diverse prijzen en nominaties. Haar derde roman Het Vogelhuis werd o.a. genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en ze won hiermee de Lezersprijs van de BNG Bank Literatuurprijs. In 2021 verscheen de novelle Haar vertrouwde gedaante. In hetzelfde jaar schreef ze het essay voor de Maand van de Filosofie: Vuurduin. Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. In Meijers filosofische werk staat taal en sociale rechtvaardigheid centraal. Ze treedt regelmatig op met proza, lezingen en/of haar muziek. 

Foto (C): Merlijn Doomernik 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Schrijver in de Hortus: Eva Meijer

Reageren is niet toegestaan.