Foto-expositie Coproductie te zien in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

NIJMEGEN – Van 26 juni t/m 14 juli is de foto-expositie Coproductie te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Vijf groepen van twee personen, bestaande uit een professionele fotograaf en iemand vanuit Iriscovery (Iriszorg) hebben deze expositie samengesteld. Dat belooft veel bijzondere foto’s.

De koppels Thea en Laura, Mikele en Paul, Luc en Dennis, Petra en Wen, Jaap en Linda wisten elkaar te vinden in het verhaal dat verteld moest worden rondom het thema geschiedenis en verslaving. Het werden heel persoonlijke verhalen. Verhalen die je niet snel los zullen laten.

De deelnemers zijn ooit eens cliënt geweest van Iriscovery, een onderdeel van Iriszorg die mensen helpt met verslaving of ontwrichtingen. Zij hebben allen zelf een ontwrichting in hun leven ervaren. Fotografie is een krachtig middel om hun verhaal voor het voetlicht te brengen. Het levert prachtige en hoopgevende beelden op.

Deze expositie is onderdeel van het Waalzinnig festival die op 26 juni plaatsvind op en rond het Mariënburgplein. Op 26 juni wordt de expositie om 12.30 uur officieel geopend. Daarna is deze expositie tot 14 juli te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Waalzinnig

Het Waalzinnig Festival staat voor inclusie en stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Art Inclusive noemen we dat: Kunst voor en door iedereen. Kunst helpt je om zelfverzekerder in het leven te staan. Kunst ontroert en laat je voelen waar het echt om gaat in dit leven. Samen ergens voor staan.

Op zondag 26 juni vind het Waalzinnig Festival voor de vijfde keer plaats op en rond het Mariënburgplein. In de Lux, de bibliotheek, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en op het Mariënburgplein zal er de hele dag van alles te beleven zijn. Met geweldige optredens en exposities variërend van muziek, fotografie, film, dans, toneel en kleinkunst; de groepen zijn divers, vol enthousiasme en met soms ontroerend resultaat.

Benieuwd wat er deze dag allemaal te beleven is? Het Waalzinnig festival vind op 26 juni van 12.00 tot 21.00 uur plaats. Het programma is te vinden op https://www.waalzinnigfestival.nl/.

Zondag 26 juni (t/m 14 juli)
12:30 – 21:00
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Foto-expositie Coproductie te zien in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Reageren is niet toegestaan.