Grootse opening Nijmeegse Vierdaagsefeesten met Pieter Derks

NIJMEGEN – Na ruim 1000 nachten eindelijk weer schouder aan schouder op de Vierdaagsefeesten, dat is een moment om samen bij stil te staan. Daarom organiseert de Vierdaagsefeesten voor het eerst een grootse publieksopening, op zaterdagmiddag 16 juli.

Cabaretier Pieter Derks spreekt dan de stad toe, niet op één, maar op 17 podia tegelijk: “Dit is de week waar deze stad normaal gesproken de adem voor inhoudt en de hartslag op afstemt”.

De programmering op de diverse locaties start tussen 12.00 en 15.30 uur. Stipt om 16.00 uur wordt het glas geheven, gezamenlijk afgeteld en de Vierdaagsefeesten officieel geopend. De eerste beker krijg je op zaterdagmiddag gratis bij aankoop van een drankje. Per podium dat meedoet aan de opening wordt een beperkt aantal ter beschikking gesteld, dus wees op tijd! Vanaf het openingsmoment om 16.00 uur start het nieuwe recyclebekersysteem. Je wisselt dan je lege beker in als je een nieuw drankje komt halen aan de bar, of je betaalt 50 cent duurzaamheidstoeslag. Zo blijft Nijmegen schoon, en kunnen van de ingeleverde bekers weer nieuwe bekers worden gemaakt.

Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Stichting Vierdaagsefeesten: “Na twee gemiste edities weer het grootste evenement van Nederland kunnen vieren, dat is iets waar heel Nijmegen reikhalzend naar uitkijkt. Een bijzonder kippenvelmoment, wat we graag willen markeren. Bovendien zorgt zo’n opening in de middag ervoor dat het al eerder druk is in de stad, waarmee we de horeca een hart onder de riem willen steken. We roepen daarom iedereen op om op tijd naar de Vierdaagsefeesten te komen, en met elkaar te proosten, op het leven en op een fantastische feestweek!”

Meer informatie over alle openingsprogramma’s van de 51ste Vierdaagsefeesten vind je op vierdaagsefeesten.nl/programma of in de nieuwe app van de Vierdaagsefeesten, waarin je meteen je eigen blokkenschema kunt samenstellen, optioneel pushmeldingen ontvangen voor de start van je favoriete shows, en bij drukte een live druktemeter op de plattegrond vindt. Een festivalbandje koop je op vierdaagsefeesten.nl/webshop of via de app.

Foto (C): Bas Peperzak


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Grootse opening Nijmeegse Vierdaagsefeesten met Pieter Derks

Reageren is niet toegestaan.