Expositie ‘Measculpaas’ in het Kerkje van Persingen

PERSINGEN – Op 13 en 14 augustus is het schilderachtige Kerkje van Persingen het decor van een bijzondere overzichtstentoonstelling van het werk van Mea Jambroes.

Grillige vormen, lasnaden, rauw, kwetsbaar en grauw maar ook met pakkende kleuraccenten. Mea Jambroes evolueert en dat zie je terug in haar werk. Haar werken ontstaan vaak intuïtief. “Ik werk, kijk en het beeld ontstaat, mijn werk is niet vooropgezet. Mijn handen doen het werk, mijn handen zetten mijn emoties om in beelden.” In haar vroegere werk maakte Mea Jambroes figuratievere beelden. Tegenwoordig zijn ze abstracter, maar die beelden bevatten gevoelens en emoties; misschien nog wel intenser dan eerder werk.

In taal is dat niet goed uit te drukken, je moet het ervaren. Haar abstracte beelden duidt Mea Jambroes graag aan met het Franse woord “hameau”. In het Nederlands betekent dat letterlijk “gehucht”, maar dat dekt de lading niet helemaal. Een hameau is voor Mea Jambroes een eeuwenoude gemeenschap van mensen die in de natuur moeten zien te overleven. Een hameau wordt geregeerd door de oerelementen, het regent en het waait er, de zon brengt de hitte. Leven, dood, de natuur hebben er hun vanzelfsprekende plaats.

“Misschien is de kern van mijn “droom” over een hameau wel dat het niet aangevreten is door onze moderne tijd met al zijn regels, plichten en beslommeringen. Het is een verlangen naar ontsnapping uit die regels, plichten en beslommeringen.”

De MEASCULPAAS expositie is te zien in het Kerkje van Persingen, Persingssestraat 7 in Persingen op 13 en 14 augustus beide dagen van 10 – 17 uur.

De expositie is vrij toegankelijk. De kunstenares is aanwezig en vertelt graag meer over haar werk.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie ‘Measculpaas’ in het Kerkje van Persingen

Reageren is niet toegestaan.