Expositie In Natura, Nell van Eekeren en Marijke van Seters

PERSINGEN – Op 27 en 28 augustus exposeren Nell van Eekeren en Marijke van Seters met een aantal schilderijen in het kerkje van Persingen. Van  11.00 uur tot 17.00 uur is de expositie te bezichtigen. 

Nell van Eekeren studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming ( Tilburg, 1971 – 1976 ). Ze was jarenlang docent tekenen en handvaardigheid in het middelbaar onderwijs en gaf keramiek les in Mozambique op de Escola de Artes Visuais in Maputo.

In de jaren negentig heeft zij zich naast keramiek op het schilderen toegelegd. Haar schilderstijl laveert tussen figuratief en abstract, met de natuur als belangrijkste inspiratiebron. Haar werkmethode laat zich het best omschrijven als een langdurige verdieping in een thema, ontleend aan de natuur, op een plek waar ze zelf langere tijd geweest is. Verdere informatie vindt u op haar website: www.nellvaneekeren.nl

Marijke van Seters

Het belangrijkste thema in het werk van Marijke van Seters is de natuur en de sublieme ervaring die zij op kan wekken. In haar schilderijen geeft zij een eigen visie op natuur en schoonheid weer, waarbij de werking van het licht een belangrijke rol speelt. De schilderijen worden opgebouwd uit een veelvoud van, vaak transparante, lagen olieverf. Deze lagen zorgen voor een spannende ruimtewerking, alsof je in het schilderij opgenomen wordt. Ze creëert een bijzondere sfeer, die net iets verder gaat dan de realiteit.

Marijke van Seters woont en werkt in Eindhoven. Na de opleiding tot docent beeldende vorming in Tilburg te hebben voltooid gaf ze les in tekenen, schilderen en beeldende vorming. De laatste jaren richt zij zich volledig op haar schilderijen.

Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7 te Persingen. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie In Natura, Nell van Eekeren en Marijke van Seters

Reageren is niet toegestaan.