Gevarieerd en toegankelijk aanbod: Kunst in Kerkje Persingen

PERSINGEN – Keramische objecten, gelaagde en kleurrijke schilderijen, stenen beelden: de tentoonstelling op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in het kerkje van Persingen biedt voor elk wat wils.

Het werk van de vier kunstenaars is gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd. Belangstellenden zijn beide dagen van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis en de makers lichten hun werk graag toe.

Schilderijen

De mens is een regelmatig terugkerend element in het werk van Jacqueline Engels. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. Die geeft ze weer met verschillende materialen, verfsoorten en technieken. In haar Molenhoekse atelier zoekt Jacqueline naar gelaagdheid, balans en de juiste sfeer in haar schilderijen.

Het werk van Nol Reuser straalt boven alles levensvreugde uit. Sinds zijn pensionering als docent tekenen werkt Nol dagelijks in zijn atelier in Lith. Daar werkt hij onder meer met olie en acryl en maakt er aquarellen, pastels en collages. Nols kleurrijke schilderijen zijn zowel figuratief als abstract. Hij exposeert veelvuldig in binnen- en buitenland.

Keramiek

Het werk van Joke Jacobs toont een grote verscheidenheid in glazuren, technieken en onderwerpen. Joke volgt workshops raku- en veldstoken en experimenteert veelvuldig met glazuren. Haar handgevormde keramische vazen, schalen en figuratieve objecten zijn regelmatig te zien op kunst- en keramiektentoonstellingen.

Stenen beelden

Bij de stenen beelden van Nicolette Biessels ligt het zwaartepunt op een weergave van het vrouwelijk lichaam, zowel abstract als figuratief. In haar werk vormen ruwe oppervlaktes van de steen vaak een contrast met de glooiende lijnen van het menselijke lijf, waarbij de ‘zachte’ vrouwelijke lijnen juist uitnodigen tot aanraken. In Persingen zijn beelden van marmer, serpentijn en albast te zien.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gevarieerd en toegankelijk aanbod: Kunst in Kerkje Persingen

Reageren is niet toegestaan.