Projectkoor Heilig Landstichting zingt weer een Allerzielenconcert

HEILIG LANDSTICHTING – Het is bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de con­certen van het Projectkoor Heilig Landstichting.

Samen met twee sprekers vertellen de dit jaar ruim 90 zangers in teksten en muziek uit religieuze en wereldlijke tradities een aangrijpend verhaal over verdriet en pijn.

Over stilte en eenzaamheid, over afscheid nemen en elkaar nabij zijn tot het eind toe. Maar ook samen zoeken naar troost en nieuw licht en hopen uiteindelijk te mogen ervaren dat de voortdurende herinnering en de kracht van Liefde even sterk zijn als de dood.

Door het zingen van een persoonlijk verhaal, dat tegelijk het verhaal is van velen, herdenken we deze dag geliefden die zijn overleden. Ze zijn weg, we zien hen niet meer, hun stem is verstomd. Hoe onvoorstelbaar moeilijk ook, we proberen die pijn en leegte te aan­vaar­den en ons daarmee te verzoenen.

En al kan niemand zeggen wat ons ooit wacht, noch waar onze geliefden nu zijn, diep in de bron, in het midden van alle weten, van vallen en weer opstaan, daar vinden we Hoop. En het Licht schijnt overal waar Lief­de heerst. Om ons heen, in ons zingen en bidden, in ons hart. “Out of this Love”.

Het koor is blij dat ze na een paar noodgedwongen stille jaren hun verhaal weer voor u mogen zingen. U bent van harte welkom op:

Zondag 30 oktober

Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther, 15.00 uur

Zaterdag 5 november

Corneliuskerk, Beuningen, 15.00 uur

Cenakelkerk, Heilig Landstichting, 20.00 uur

De deuren gaan een half uur voor aanvang open.

Het Projectkoor wordt begeleid door Tommy van Doorn op orgel en Janouk Heidema op cello. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink.

De toegang is gratis evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor de­ze concerten geschreven vertalingen. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld om de concerten vrij toegankelijk te houden.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Projectkoor Heilig Landstichting zingt weer een Allerzielenconcert

Reageren is niet toegestaan.