Cultuurfonds Gelderland investeert in 44 cultuur- en natuurprojecten met € 150.000

REGIO – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het derde kwartaal van 2022 totaal € 149.618 bijgedragen aan 44 projecten in de provincie Gelderland op het gebied van cultuur en natuur.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Hieronder lichten we een opvallend project toe uit het derde kwartaal van dit jaar. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is hier te vinden.

Theaterconcert Poulenc en de zwarte Madonna

Stichting Projectkoor Cappella ad Fluvium uit Oosterbeek ontvangt een bijdrage van € 3.000 voor een theaterconcert over de componist Francis Poulenc.

Het verhaal gaat over het verlies van een dierbare vriend. De componist vindt troost bij de zwarte Madonna in bedevaartsoord Rocamadour. De acteurs kruipen in de huid van de componist en van de Madonna. Tussen hen ontwikkelt zich een dialoog over de kwetsbaarheid van het leven, over ervaringen van verdriet en menselijke waardigheid, over liefde en vriendschap, over troost en spiritualiteit. Het is een uitvoering met acteurs van De Plaats, en strijkers en blazers van ensemble Septime.

Het theaterconcert wordt op 10 december uitgevoerd in de Koepelkerk in Arnhem en op 17 december in de Grote Kerk in Wageningen. Een kaartje kost € 20.

Bijzonder aan dit project is dat het werk Litanies a la Vierge Noire zelden in genoemde uitvoering ten gehore wordt gebracht. De bijdrage aan dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Jacques et Anne Fonds, een van onze CultuurFondsen op Naam.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Cultuurfonds Gelderland investeert in 44 cultuur- en natuurprojecten met € 150.000

Reageren is niet toegestaan.