Expositie Ellen Vos en Jos van Tongeren in Kalorama

BEEK – Op de locatie aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek is een nieuwe kunstexpositie ingericht. Dit keer met schilderijen van Ellen Vos en fotografie van Jos van Tongeren.

De expositie is tot en met donderdag 29 december 2022 te zien. U bent dagelijks van 10:00 uur tot 19:00 uur welkom om binnen te wandelen. Tijdens de expositie is er gelegenheid om Ellen’s en Jos’ werk te kopen.

Ellen Vos 

Ellen heeft altijd al graag getekend en vanaf 2009 is zij bij atelier de Schets in Veghel met schilderen begonnen onder de bezielende leiding van Geert van den Vorstenbosch en Jolanda v Doorn.

Zij hebben Ellen gestimuleerd om een eigen vorm aan het schilderen te geven. Veel oefenen, kijken, opnieuw beginnen…en uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat. Het waren zoektochten naar de manier hoe je iets op het doek zet en waar de lichtinval vandaan komt.

Ellen schildert het liefst portretten maar ook mensfiguren en dieren zet ze graag op het doek. Haar favoriete materialen zijn acryl, potlood en krijt.

In deze expositie beperkt Ellen zich tot acryl waarmee ze onder andere haar meest favoriete onderwerp, haar kleinkinderen, aan ons toont: “Sinds ik kleinkinderen heb, is het een mooie uitdaging om die vast te leggen, ze veranderen zo snel dat je er mee bezig kunt blijven. Geweldig mooi dat ik nu mijn werk mag exposeren bij Kalorama”.

Jos van Tongeren 

Jos heeft zijn opleiding fotografie gevolgd op de Lindenberg te Nijmegen en aldaar de vele facetten van het fotograferen leren kennen.  Experimentele en natuurfotografie hebben zijn voorkeur, en Jos laat dit in deze expositie duidelijk zien.

Lijnen en Vlakken zijn het thema van zijn tentoonstelling.

Met deze expositie wil Jos weergeven hoe belangrijk lijnen en vlakken zijn in een (natuur)- foto. Lijnen geven een sfeer aan en zijn een belangrijk hulpmiddel om het oog door de foto te leiden. Vlakken in een beeld laten,  zich in kleur gefotografeerd,  per vlak beter onderscheiden.

Jos gebruikt verschillende afdruktechnieken om dit te benadrukken.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie Ellen Vos en Jos van Tongeren in Kalorama

Reageren is niet toegestaan.