Beleef op 17 december het ‘Landgoed in het licht’

MOOKERHEIDE – Een winterwandeling voor jong en oud met onderweg verrassende stops, live muziek en samen genieten van een hapje en drankje bij de foodtrucks van De Tuin.

Kom op zaterdagmiddag 17 december naar Landgoed Mookerheide voor een unieke en sfeervolle winterwandeling. Van 16:00-19:00 uur is iedereen welkom en kun je samen met je familie en vrienden genieten van allerlei activiteiten.

Onderweg vertellen sterrenwachters je over sterren en planeten, de maan, het Melkwegstelsel en andere fascinerende hemelverschijnselen. Een kijkje door de telescoop maakt het nog indrukwekkender. Op de maan worden nu bergen en kraters zichtbaar. Wist je dat sterren ook ‘geboren’ worden?

Bij een volgende stop kun je een kijkje nemen in de historische kas en hier op bloempapier je eigen kerstkaart maken. Achter het jachtslot vind je de herder en schapen in het veld en geheel in kerstsfeer vergezeld door Jozef en Maria. Met het uitzicht op het jachtslot hoor je hier meer over dit bijzondere Jugendstil monument en de renovatie.

Op de route informeren de boswachters je over de nachtdieren in het bos. Er is ook een stop in de vuurplaats van het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats. Heerlijk even opwarmen bij het haardvuur terwijl Santa Leo een mooi winterverhaal vertelt.

De wandeling wordt afgesloten bij de foodtrucks van De Tuin. Hier kun je allerlei smaakvolle winterhappen bestellen. Geniet bij de vuurkorven van de gezellige live muziek en elkaar.
Wij hebben er al zin in. Ben jij er ook bij? Trek je mooiste kersttrui /-muts uit de kast en reserveer snel je ticket.

Reserveer hier je ticket voor de 1e editie van ‘Landgoed in het licht’. De aangegeven tijd bij aanmelding is het tijdvak waarin je start met de route. Alle activiteiten duren tot 19.00 uur, dus alle tijd om rustig te genieten van ‘Landgoed in het licht’.

Praktische informatie:

Boek tijdig een ticket en reserveer hier je starttijd winterwandeling tussen 16:00-17:30 uur (slottijden voor 25 personen per 15 minuten, maximaal 175 deelnemers).

Dresscode en (kerst-)verlichting: we raden aan om je warm aan te kleden en goede wandelschoenen te dragen. En om helemaal in de kerststemming te komen: zet je kerstmuts op en versier jezelf met lampjes. Je kan ook een lampion of zaklamp meenemen. Wil je zelf een lampion maken? Klik hier voor inspiratie.

Dit is een gezinsactiviteit, ouders en kinderen kopen een ticket. Kinderen tot 15 jaar onder begeleiding van minimaal 1 ouder.
Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd.

Het programma en ticketprijs is inclusief:

– Wandeling over het sfeervolle Landgoed Mookerheide (circa 2 km)
– Exclusieve toegang tot het gebied na zonsondergang
– Activiteit met de Sterrenwachters
– Activiteit met de boswachter ‘Nachtdieren op het landgoed’
– Ontmoeting met de herder en schaapkudde en Jozef, Maria en engel in het veld
– Genieten van winterverhaal bij het haardvuur
– Kerstkaart maken op bloempapier
– Per persoon 1 warme chocomel/koffie/thee/Glühwein en lekkernij
– Live muziek

De organisatie van ‘Landgoed in het licht 2022’ is in samenwerking met horecapartner ‘De Tuin’ en met Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide.

Foto (C): Getty Images


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Beleef op 17 december het ‘Landgoed in het licht’

Reageren is niet toegestaan.