Expositie Ilse Stolk en Maddy Schreurs in Kalorama

BEEK – De expositie van Ilse Stolk en Maddy Schreurs is te zien vanaf zondag 8 januari tot en met zondag 26 maart 2023 in Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek (Berg en Dal). Dagelijks van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Tijdens de expositie is er gelegenheid om het werk van Maddy en Ilse te kopen.

Ilse Stolk (Delft, 1965) begint in 2017 met fotograferen en kijkt vanaf dat moment met hele andere ogen naar haar omgeving. Geboeid door licht, vormen en details, probeert zij deze aspecten op een interessante manier terug te laten komen in haar beelden. Door veel te experimenteren heeft Ilse inmiddels haar eigen stijl ontwikkeld, waarbij rust in haar foto’s kenmerkend is. De invloed van haar beroep, docent biologie, is duidelijk terug te zien in haar werk: planten(onderdelen) vormen een belangrijke inspiratiebron.

De foto’s zijn vaak in zwart-wit of in rustige kleuren weergegeven om het onderwerp volop in het middelpunt te zetten en het unieke ervan te laten zien. Sommige beelden roepen in eerste instantie andere associaties op, waardoor de kijker aangezet wordt om langer te kijken en te bepalen wat hij/zij nu werkelijk ziet.

Voor meer informatie: www.ilsestolkfotos.nl

Maddy Schreurs (Kerkrade 1956) is een enthousiast hobby fotograaf. Zij was lid van verschillende fotoclubs in Nijmegen. In 2019 won zij Brons bij een wedstrijd van de Fotobond Nederland met een van haar portretten.

De brede interesse die Maddy heeft voor alles wat binnen haar gezichtsveld komt, is te herkennen in deze gevarieerde tentoonstelling. Geraakt door een bepaalde sfeer laat zij zich leiden door het spel van licht, lijn en vorm in natuur en architectuur.

Zo neemt ze in haar serie ‘Vloedlijn’ scherp waar hoe het spel van de zee, zonder haar tussenkomst, mensfiguren creëert op het zand. Terwijl haar architectuurfoto’s met de scherpe lijnen en de weerspiegeling, hiermee contrasteren.

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie Ilse Stolk en Maddy Schreurs in Kalorama

Reageren is niet toegestaan.