Filmvoorstelling Mongolië

GROESBEEK – Zondag 10 maart organiseert De Mallemolen weer een filmvoorstelling. Deze reis gaat met de Siberië Expres van Moskou, door Mongolië naar Peking.

We rijden vanuit  Moskou naar  de stad Kazan dan naar Yekatarinaburg de eerste grote stop . Daarna via Omsk Novosibirsk naar Irkoetsk. In Yekatarinaburg staat een prachtig operagebouw. De stad is naar Katharina de Grote genoemd. Hier staat ook de Kathedraal op het bloed. Daar is de voltalllige familie Romanov (de Tsaar, Tsarina en hun kinderen bijgezet), Zij zijn door de Kommunisten vermoord.

We rijden door het Oeral gebergte, oversteppen en toendra’s en de uitgestrekte vlakte van Siberië en komen in de stad Irkoetsk in Siberië. De stad Irkoetsk is het grootste economische, culturele centrum van Oost Siberië. Oelaan Bataar is de hoofdstad van Mongolië. De helft van de bevolking van Oelaan Bataar, 3 miljoen, woont in de hoofdstad. Hier ligt ook de Gobi-woestijn een van de droogste en grootste van Azië.

We bezoeken een paar kleine povere dorpjes en overnachten in een Ger, in het Secret of Ongi. Daarna gaan we naar het Ongin klooster dat in het Nationaal parkligt daarvoor moeten we de Ongin rivier oversteken dat kan soms nogal wat problemen  geven.

In Peking bezoeken we het  grote plein, het “plein van de Hemelse vrede” en de “Lange muur”, daarna gaan we naar  een oud Chinees klooster  met gouden Boeddha beelden en vervolgens naar de klokkentoren  en de drumtoren. Ten slotte bezoeken we het zomerpaleis waar we een demonstratie zien van kaligraveren, heel sierlijk schrijven, dat is een kunst!

Zondag 10 maart – 11.00 uur – Toegangsprijs € 2,00 incl. kopje koffie/thee – Cultureel Centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11, Groesbeek. 


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Filmvoorstelling Mongolië

Reageren is niet toegestaan.