Nieuws van De Wylerbergkring

Ingezonden door De Wylerbergkring: 

Lang was het stil rondom de Wylerbergkring, intern waren we echter hard aan het werk. Vorig jaar oktober bezocht Prof. Wolfgang Pehnt (Architektur des Expressionismus), op uitnodiging van de Wylerbergkring,  Huis Wylerberg. Hij bevestigde klip en klaar dat het inderdaad om kristalbouw gaat. Huis Wylerberg is een van de zeer weinige kristalgebouwen die zijn gerealiseerd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Dr. Sandra Wagner Conzelmann (gepromoveerd op de Architect Otto Bartning) bezocht ons een maand later. Het fundament onder het streven van de Wylerbergkring: erkenning voor het Rijksmonument, was gelegd. Er ontstonden plannen in de klankbordgroep voor een groots Honderdjarig bestaan met interessante voorproefjes eraan vooraf.

Studiegroepjes rondom Otto Bartning:  de kristal in Huis Wylerberg, in schilderkunst, literatuur, architectuur,  twee Han studenten ontwierpen een sitepagina waarmee kinderen zelf een kristalhuis kunnen ontwerpen. Een groep V.O. docenten ontwierpen een spel: Het huis dat verhuisde, ter ere van 75 jaar vrijheid aan weerszijden van de grens. Binnenkort wordt het in enkele scholen getest. Volgend jaar kan het dan in principe landelijk gespeeld worden.

Open Monumentendag is gelukkig al dichterbij: 14 september opent Huis Wylerberg haar deuren. Mijn aandeel in de middag zal zijn: Bartning en Bauhaus.  Weinigen weten dat hij de geestelijk vader is van Bauhaus en dat moet mijn inziens vermeld in dit Bauhaus jubileum jaar.

Komt u kijken en luisteren 14 september? Van harte welkom.

Lidwine Janssens, initiatiefneemster van de Wylerbergkring

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuws van De Wylerbergkring

Reageren is niet toegestaan.