“Ik word er ook gelukkiger van”

GROESBEEK – Het zal zo rond het jaar 2000 geweest zijn toen ik moest stoppen met mijn werk als onderwijzeres. Ik vind het niet alleen leuk om met kinderen om te gaan, maar eigenlijk ook met jong en oud. De weg naar Stichting Welzijn was toen al gauw gevonden.

Ik werd ingezet bij de bezoekdienst en wel bij de wat “moeilijke “ouderen. Maar ja, wat is “moeilijk”? Ik ervaar het als voordeel dat ik als vrijwilliger de tijd kan nemen om met mensen om de tafel te gaan zitten, met een kopje thee erbij, en de rust heb om te luisteren en te praten. En dan zijn mensen zoveel méér dan alleen maar “moeilijk “. Door de cursussen bij, inmiddels Forte Welzijn heb ik ook geleerd om actief te luisteren en begrip op te brengen voor de dementerende mens. De meeste mensen zijn blij met mijn bezoekjes en ik…..word er ook een beetje gelukkiger van!

Ingestuurd door: Marian Vrolijk

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties. Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 30 september t/m 8 oktober. U kunt ook bijdragen! Word maatje en bel 085 040 60 66 voor informatie.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor “Ik word er ook gelukkiger van”

Reageren is niet toegestaan.