Mantelzorgers verdienen een compliment!

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Degene die mantelzorg ontvangt kan dit aanvragen. Als de verzorgde niet zelf het compliment kan aanvragen dan kan iemand anders dat namens hem of haar doen. Het compliment bestaat uit een cadeaubon ter waarde van 50 euro of 50 euro aan contant geld. Hierin kunt u zelf een keuze maken.

Hoe vraagt u het mantelzorgcompliment aan?   

De aanvraag moet voor 15 november 2019 binnen zijn bij Forte Welzijn. Degene die verzorgd wordt vraagt een compliment voor zijn of haar mantelzorger aan.  Daarbij moeten de volgende gegevens worden doorgegeven:

Naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail van degene die verzorgd wordt. De verzorgde moet in de gemeente Berg en Dal wonen.

Naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail van de mantelzorger voor wie het compliment bedoeld is. Deze mag ook buiten de gemeente wonen.

De keuze die uw mantelzorger maakt. Ofwel een cadeaubon ofwel contant geld.

Aanvragen kunt u doen bij Forte Welzijn via de website: www.mantelzorgbergendal.nl

Dit kan vanaf dinsdag 8 oktober tot vrijdag 15 november. Heeft u hierover vragen dan kunt u Forte Welzijn in dezelfde periode telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 uur en 13.00 uur op nummer: 085-0406066.

Wanneer kunt u iemand voordragen voor een mantelzorgcompliment?

–        Hij of zij zorgt voor iemand die woont in de Gemeente Berg en Dal

–        Hij of zij doet dit onbetaald

–        Hij of zij helpt meer dan 3 maanden gemiddeld meer dan 8 uur per week

–        De hulp wordt verleend als naaste ( dus niet als professional )

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Mantelzorgers verdienen een compliment!

Reageren is niet toegestaan.