Vierde Groesbeekse Bosdag

GROESBEEK – Op zondag 20 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein voor de vierde keer de Groesbeekse Bosdag.

De boswachters vertellen u graag over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Iedereen is op deze dag tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis. Kom langs op het natuurkampeerterrein, Ds. J.A. Visscherlaan 2, Groesbeek.

De Groesbeekse Bosdag is het moment om de boswachters te ontmoeten en het gesprek aan te gaan over het bos en het beheer. Verspreid over de middag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld eens terug in de tijd en zie hoe een paard op authentieke wijze boomstammen het bos uit sleept. Ook zal er een kunstenaar laten zien wat hij met de motorzaag van een groot blok hout kan maken. Bak je eigen broodjes boven een gezellig kampvuur.

Naast de activiteiten in en rondom het bos is er nog veel meer te beleven. Timmer je eigen nestkastje of laat je verrassen door een verhaal van de verhalenverteller. Probeer of je het doel kan raken bij het boogschieten en ga mee op een van de excursies die deze dag gehouden worden. Het belooft een mooie middag te worden voor het hele gezin, lekker buiten in het bos!

Volg Boswachter Lydie & Boswachter Tim op social media of via www.boswachtersblog.nl/ rivierengebied, voor meer informatie over het programma van deze dag en om op de hoogte te blijven van ons werk.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vierde Groesbeekse Bosdag

Reageren is niet toegestaan.