Berg en Dalse scholieren bouwen eigen stad

BERG EN DAL – Bijna 200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Berg en Dal komen in november naar het gemeentehuis om een eigen stad te bouwen. Zij doen dit met het leerzame rollenspel “Democracity”.

Wat is Democracity?

Het is niet makkelijk om samen besluiten te nemen. Democracity is een spel waarbij kinderen meer leren over hoe democratie werkt. De kinderen beginnen met het oprichten van politieke partijen. Daarna moeten zij keuzes maken over de invulling van de stad, zoals de natuur en de voorzieningen (bibliotheek, brandweer, scholen). Dit kan alleen door goed samen te werken.

Voor wie?

Democracity is gemaakt voor kinderen van groep 8 uit het basisonderwijs. Alle basisscholen uit de gemeente Berg en Dal hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het spel. Basisscholen uit Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Beek en Kekerdom hebben hier enthousiast op gereageerd.

Wanneer?

De basisscholen komen op 12, 14, 18 en 21 november 2019 naar het gemeentehuis. Op deze dagen spelen twee groepen Democracity. Per groep duurt het programma twee uur. ProDemos heeft begeleiders voor de spelleiding. Een aantal raadsleden zijn bij de uitvoering
aanwezig. Na het spel kunnen de kinderen vragen stellen aan de raadsleden over allerlei zaken over de gemeente(raad).

Waarom Democracity?

De gemeenteraad van Berg en Dal heeft in november 2018 een motie van de PvdA aangenomen om de jeugd meer te betrekken bij de lokale politiek. De raadswerkgroep Jeugd en Politiek is in het leven geroepen om dit uit te werken. Democracity is daar de start van.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Berg en Dalse scholieren bouwen eigen stad

Reageren is niet toegestaan.