Geld rolt van de berg naar De Boeg

GROESBEEK – Zwoegend en zwetend zijn ze in september de Mont Ventoux op gegaan, de leerlingen van het Montessori College uit Nijmegen en Groesbeek.  De meesten in wandeltempo, een enkeling in looppas en een ploegje op de fiets. Met één doel voor ogen: ondanks de bittere kou op de top van de berg, geld inzamelen voor het goede doel. Het resultaat daarvan wordt maandag 18 november om 13.15 uur overhandigd aan stichting De Boeg op Park Dekkerswald in Groesbeek.

Met deze bijdrage kan De Boeg de opvang van zieke kinderen en hun huisgenoten bekostigen. Het kindergasthuis in Park Dekkerswald is een veilig en warm verblijf gedurende de tijd dat ze in het ziekenhuis in Nijmegen hun medische behandeling ondergaan.

Dat voorkomt dat kinderen dagelijks op een neer moeten reizen. De Boeg is in 2015 opgericht ‘omdat we kinderen en hun familie een prettige thuissituatie willen geven tijdens een moeilijke periode in hun leven,’ zegt initiatiefneemster Esther van het Hof. Sinds de start heeft De Boeg al meer dan honderdvijftig gezinnen opgevangen. Het verblijf in de bungalow, voor maximaal zes weken, is gratis.

De Boeg is afhankelijk van sponsors voor de opvang van de gezinnen. Dankzij geldelijke en immateriële bijdragen van particulieren, bedrijven en instellingen is dat tot op heden gelukt. De opvang in het kindergasthuis spaart zorgkosten uit, omdat opname in het ziekenhuis er door wordt vermeden. Het bestuur van de stichting is met zorgverzekeraars en politiek in gesprek over structurele financiering.

De jaarlijks terugkerende beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk staat in het teken van ‘groot verzet tegen kanker.’ Behalve de leerlingen van het Montessori College droegen ook teams van De Boeg en communicatiebureau JEEN hun steentje bij aan de opbrengst.  Die opbrengst, bijna € 640.000 in 2018, gaat voor 60 procent naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en voor 40 procent naar goede doelen. Tot die goede doelen behoort in 2019 Stichting De Boeg.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Geld rolt van de berg naar De Boeg

Reageren is niet toegestaan.