Fietspad spoorkuil Groesbeek twee dagen afgesloten

GROESBEEK – Dinsdag 3 en woensdag 4 december 2019 is het fietspad in de spoorkuil in Groesbeek afgesloten tussen het spoorbruggetje en de Biesseltsebaan.

Waarom deze werkzaamheden?

Tussen het spoorbruggetje en de Biesseltsebaan wordt de noordelijke helling vrijgemaakt van begroeiing. Met name de Amerikaanse vogelkers en de Amerikaanse eik overwoekeren de helling. Dit is onwenselijk, omdat dit een belangrijk leefgebied is van de 400 zandhagedissen en een enkele hazelworm. Deze beestjes kunnen niet (over)leven in een dicht begroeid gebied.

Wat betekent dit voor gebruikers van het fietspad?

Het fietspad blijft open gedurende het grootste deel van de werkzaamheden. Wel kunnen werkvoertuigen de doorgang iets hinderen. Op 3 en 4 december sluit de gemeente het fietspad volledig af. Dan laten ze het hout versnipperen en blokkeert het materieel het fietspad. Er is dan een omleidingsroute via het schelpenpaadje. Dit wordt aangegeven met bebording. Ook kunnen fietsers gebruik maken van de Heumensebaan-Rijlaan.

Wat gaan we komend jaar doen?

Volgend jaar gaat de gemeente ook de bebossing langs het fietspad tussen de Schietbaan en het spoorbruggetje weghalen, met name om de sociale veiligheid te verbeteren. De gemeente is sinds dit jaar eigenaar van het spoortracĂ© geworden. Samen met Staatsbosbeheer gaat de gemeente het gebied beheren. Het is de bedoeling dat de spoorkuil een mooi heidegebied wordt dat aantrekkelijk is voor fietsers en dieren. Het spoorbruggetje wordt in het voorjaar gerestaureerd. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Fietspad spoorkuil Groesbeek twee dagen afgesloten

Reageren is niet toegestaan.